Hogy tudnám megtalálni egy programomban a hibát? (működik, de elvileg nem teljesen jó)
A program tetszőleges és tízes számrendszer között vált át,és sokmindent kipróbáltam nekem mindig jól váltotta át,de mégse max pontos a program.
a program ez: [link]
feladatleírás: [link]
Valakinek van ötlete mit nézzek meg?
A bemenetre gondoltam, megadok három sort, írd be mit ad ki ezekre:
16->10 AA
16->10 aa
2->10 itt pedig 64 darab 1-es legyen
valami gond volt vele,amit javítottam is(az aa,AA volt problémás),de így is van benne hiba
ha esetleg akarod még próbálgatni,nekem már nincs ötletem
egyébként van még pár ilyen feladat,a következőt is megírtam,ott is ugyanez,kipróbáltam szinte mindent,jók is az eredmények,mégis hibás a program
na mindegy biztos nem fogok ezen 2 hétig ülni,mivel 3 hét alatt kéne megírni 10 ilyen programot
Az mit jelent, hogy hibás? Amikor kiértékeli az automata, mit ír ki? Csak azt hogy rossz, vagy hogy mondjuk 100 esetből 75-ben adott jó értéket? Csak mert a számokból is lehetne következtetni, hogy mi lehet a hiba.
Ezt próbáld még ki, itt számol, pedig hibát kellene kiírni:
16->10 XYZ
Ha kisbetűsen írom be az xyz-t, akkor jó, mert hibát ír ki.
Ha a program error/warning nélkül lefut, de tudod, hogy a nem megfelelő, vagy nem mindig megfelelő eredményt ad, az azt mutatja, hogy valahol hibás a logika.
Ilyen hibát úgy tudsz megtalálni, hogy fogsz egy olyan imputot, amiről tudod, hogy hibás kimenetet ad. És lépésenként megnézed, hogy melyik művelet során ad a várttól eltérő eredményt.
Újabb inputok:
Erre lefagy (nullával oszt):
10->0 1
Erre végtelen ciklusba kerül:
10->1 1
Amit viszont teljesen kihagytál az az, hogy nézze a számolás közben, hogy elfér-e még a 64 biten, pl.:
16->10 FFFFFFFFFFFFFFFFFF
Ez túl nagy szám, HIBA-t kellene kiírnia, de számol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!