Programtervező informatikus szakon melyik operációs
rendszert használják a legtöbb egyetemen?
Figyelt kérdés
Muszáj lesz vennem egy laptopot ha ezen a szakon szeretnék továbbtanulni, viszont én eddig csak azt hallottam hogy windows laptopok aligha bírják pár évig, ellenben a macbookok. Bevallom jobban szeretem a win10-et de a macekről én is azt tudom, hogy sokáig bírják viszont nem tudom milyen programozói környezetben kell majd dolgozni, sok nincsen macos-n. Ez a kettő rendszer közül szeretnék választani Linux tudom, hogy sok esetben a legjobb választás de egyelőre beérem én ezekkel is.
8: Lehet, hogy jó az Apple meg minden csak, hogy teljesen más archiktetúra...... Halál felesleges azon dolgozni, ha például úgy is intelre lenne szükséged bizonyos kurzusokhoz.
2021. márc. 16. 17:14
12/31 anonim válasza:
Az más kategória, amikor valamit egyszer elmondanak és kipróbálsz, mint amit éveken keresztül napi szinten alkalmazol. Egyébként úgysem fog önszántából Windows-zal szenvedni, ha egyszer rájön, mennyivel egyszerűbb is lehet sokminden.
Melyik kurzus függ az architektúrától? Valahogy nehezen képzelem azt el, meg ha nagyon kéne, akkor úgyis emulálva vannak a régi, még nem adaptált programok.
2021. márc. 16. 17:23
13/31 anonim válasza:
"Melyik kurzus függ az architektúrától?"
Mondjuk a SZAR az jobbára intel platformra épít. Lehet persze elvonatkoztatni, de nem célszerű pont egy kezdőt terhelni ilyesmivel.
2021. márc. 16. 17:29
14/31 anonim válasza:
Pontosan, ahogy mondja ... A SZAR... Illetve a legtöbb szoftver, amit egyetemen használsz az vagy Windowsos vagy Linuxos.... Nem sokra megy az ember az Apple-el, ha mellé vehet még egy másik gépet is - de persze lehet menni a könyvtárba is gépezni, csak nem vírushelyzetbe..
A SZAR már csak azért is intel alapú, hiszen rendelkezésre áll minden dokumentáció ... az Apple valahogy nem szereti a doksit osztani. :)
2021. márc. 16. 17:33
15/31 anonim válasza:
Milyen tantárgy ez a "SZAR"? Egyébként én is kifejezetten nem ajánlom az Apple-t, azt hittem ez egyértelmű.
2021. márc. 16. 17:47
16/31 anonim válasza:
SZAR -> Számítógép architektúrák. -> Ajánlott irodalom mindenhol. tanenbaum. :). Ez egy alapvevtő tantárgy .. nálunk államvizsga tárgy is volt.
2021. márc. 16. 17:51
17/31 anonim válasza:
Ez az informatika ... "magja" .. Ez a tantárgy. Mindennek az alapja. Az Apple archiktetúrával nem tudod megtanulni, mert ott mindent titkolnak. :D
2021. márc. 16. 17:52
18/31 anonim válasza:
Na így már értem is. Nekünk nem volt architektúra specifikus a dolog, nem kellett a saját gépünkre assembly-t írni pl.
De ha azt is kéne csinálni, biztos nem ezért nem vennék RISC procis laptopot...
2021. márc. 16. 17:57
19/31 anonim válasza:
Persze. Lehet venni más gépet is. De most nem mindennapos használatról beszélünk, hanem Magyarországon milyen a megfelelő az oktatásba. A megfelelő pedig nem az Apple termékek véleményem szerint. Persze ilyen orvosin, jogon és hasonló területekre jó, de például egy villamosmérnöknek, gépésznek, infósnak, gyógyszerésznek nem túl optimális.
2021. márc. 16. 18:09
20/31 anonim válasza:
Szoftverfejlesztésben azért sajnos elég elterjedt az apple termékek használata, és még mindig nem tudom, pl. az architektúrás tantárggyal mit nem tudna megcsinálni. Nyilván, ha van valami platformfüggő program, azt nem lehet rajta használni, de a nagyrésze az akkor is a szövegszerkesztő/IDE + compiler/interpreter, ami úgyis van
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!