Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Melyik a helyes válasz?

Melyik a helyes válasz?

Figyelt kérdés

Lehet-e egy hivajavító kód két kódszava 0x0E és 0x00?

1) Nem, mert a fölső nibble mindkettőben azonos.

2) Igen, mert a Hamming-távolsguk 3.

3) Nem, mert a Hamming-súlyuk eltérése 1-nél nagyobb.

4) Egyik sem.

Igaz-e a következő állítás: "Az IA32 ISA esetén a 32 bites EAX regiszter fölső 16 bitje közvetlenül elrhető adatmozgató utasításokkal."?

1) Mivel az EAX regiszter 64 bites, az állítás igaz.

2) Az AX regiszterrel csak az alsó 16 bit érhető el, ezért az állítás nem igaz.

3) Az állítás igaz, mivel rendelkezésre állnak az EAX.HI és az EAX.LO 16 bites regiszterek.

4) Egyik válasz sem helyes.

2021. márc. 11. 20:47
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:

Semmilyen követelőzés nincs a kérdésbe ...

Csak szimplán spameltek ide semmit mondó válaszokat.. Erre van idő mi? :)

Nyílván, ha tudná valaki a választ közületek már leírta volna, de nyílván nem így van..., ami ahogy mondtam nem baj! De akkor tök felesleges kötekedni.

2021. márc. 11. 21:49
 12/39 anonim ***** válasza:
72%

"Semmilyen követelőzés nincs a kérdésbe ..."

Az nem követelőzés, hogy nagy pofával oltogatod és várod a házidra a megoldást, de te két gallyat nem vagy hajlandó keresztbe tenni a megoldásért? De, kisfiam, az.

2021. márc. 11. 21:51
 13/39 A kérdező kommentje:

A kérdésbe nincs követelőzés, aki nem szeretne válaszol, aki szeretne válaszol.

Te csak kötekedsz, ahogy a többi válasz is kötekedés és provokálás. Tök felesleges. Szimplán mellőzhetted volna a hozzászólást és továbbléphettél volna..

De nyílván nem tudod a választ, csak hergelni akarsz másokat, mert jobb dolgod nincs.

2021. márc. 11. 21:52
 14/39 anonim ***** válasza:
80%
Pontosan tudom a választ - ennek ellenére nem írom le. Aztán higgy amit akarsz. Ott vannak a jegyzeteid, biztos vagyok benne, hogy az előadások anyaga is elérhető. A google is ingyenes. Ha ezek után képtelen vagy megmozdulni, hogy legyen is belőled valami és ne kelljen mondjuk engem kiszolgálni a jövőben, mikor valami gyorskajáldába kell rohannom 2 meeting közt... akkor rohadtul semmi keresnivalód sincs a padsorokban.
2021. márc. 11. 21:56
 15/39 A kérdező kommentje:

14: További is csak provokálsz, és nem tudsz tovább lépni szó nélkül. Annyi karaktert és időt áldoztál már erre a kérdésre. Tök érdekes, hogy ennyire sok időd van ilyenekre.

Bár, ha tudnád a választ már azzal kezdted volna ... :) De hát nyílván halvány fogalmad sincs és a gugli se adja meg a megoldást számodra. :)

2021. márc. 11. 21:58
 16/39 anonim ***** válasza:
76%

Kár hogy csak most értem ide én is. Elsőnek is, kedves kérdező itt gyakori kérdéseken nem mindig spec informatikusok vannak, csak érdeklődünk az IT iránt és pl speciel tudom a választ a 2. kérdésre, de a stílusod miatt én is csak "spammelem" a kérdést. Ez amúgy inkább elméleti feladat, tipikus zh kérdés, amit kb soha nem fogsz használni. Vagyis én mérnök infós diplomával találkoztam már ezekkel, de gyakorlati hasznát sosem vettem. Kb ctrl + f a prezikben, amiket a tanár kiadott, ha ehhez is életképtelen vagy, akkor sry :)

További szép estét.

2021. márc. 11. 21:59
 17/39 anonim ***** válasza:
80%

Nem, nem kezdtem volna azzal.

"További is csak provokálsz"

Megnézted a jegyzeteidben? Az előadásban? Google? (Bizony, ott is megtaláltad volna)

2021. márc. 11. 22:00
 18/39 anonim ***** válasza:
38%

Fölöslegesen vergődsz.

A negyedik félévig sem fogsz eljutni, ez már most látszik.

A sunyi manipulatív dumád sem fog sikert eredményezni.

Ki leszel rugva és ez így is lesz jól. Rád ebben a szakmában semmi szükség.

2021. márc. 11. 22:02
 19/39 A kérdező kommentje:

"Kb ctrl + f a prezikben"

Nincs prezi. :)

A Te válaszod tök felesleges, szimplán tovább léphetnél.

De látszódik itt a színvonal.

Az emberek csak provokálni járnak ide, ahogy a többi kérdést megnézem, ott sincsennek releváns válaszok csak mellébeszélések.

2021. márc. 11. 22:02
 20/39 A kérdező kommentje:

"Megnézted a jegyzeteidben? Az előadásban? Google? (Bizony, ott is megtaláltad volna)"

Nincs jegyzet. Nincs előadás anyag. :) Nem véletlenül jöttem ide két szimpla kérdésre megkapni a jó megoldást.. De úgy látszik ez is nehéz egyeseknek 2 karaktert leírni ... De provokálni azt mindenki tud..

Nyílván az van a háttérben, hogy fogalmatok sincs.

2021. márc. 11. 22:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!