Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Egy gyakornoki informatikai...

Egy gyakornoki informatikai munkához milyen tudás szükséges?

Figyelt kérdés
Egyetemista vagyok (gazdinfo, 2.féléves) JAVA-t tanuljuk programozásban. Az lenne a kérdésem, hogy milyen szintű tudásnak kellene, hogy legyen, ha dolgozni szeretnék informatika területen? Schönherz-en nézegettem mostanában munkákat, de sok helyen csak annyi van feltételeknél, hogy pl."JAVA ismerete" és így nehéz eldönteni, hogy van-e hozzá tudásom vagy még nem :D

2021. márc. 9. 13:16
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
81%

#9: a gyakornoki vs diák munka egyáltalán nem ugyan az.

A szakmai gyakorlat = gyakornokság kötelező. Ez rögzített 6-8 hét, ami a diploma abszolválásához kötelező.

A cégek felvesznek kezdőket is nyilván, mert általában szerződésben állnak az egyetemekkel akár.

Aki jól teljesít ezalatt, utána lehetősége van még diákmelósként/juniorként ott dolgozni, hamár egyszer betanították előnyben részesítik külsősökkel szemben.

Amíg nem vállalsz munkát, mindenképpen foglalkozz vele otthon is, csinálj portfóliót githubra, kisebb házi projekteket.

Ne csak egy Udemys kurzusra alapozz, és klasszikus minta példákon gyakorolj.

2021. márc. 9. 16:34
 12/22 anonim ***** válasza:
96%
Én még végig tolnám a helyedben a sanfransiscoból jöttemet is, az a baj, hogy éles helyzetben még az is kevés pár helyen. Illetve Gazdaságinformatika szak nem programozókat képez!
2021. márc. 9. 16:45
 13/22 A kérdező kommentje:

11-es, köszi neked is!

Github-ot máshol is olvastam már + a házi projekteket. De akkor tényleg ránézek ezekre.

2021. márc. 9. 16:46
 14/22 A kérdező kommentje:
12-es, akkor kiket képez?:D
2021. márc. 9. 16:54
 15/22 anonim ***** válasza:
13%
Gazdaságinformatika szakon kocsmai verekedőket és hegymászókat képeznek.
2021. márc. 9. 16:57
 16/22 A kérdező kommentje:
Na akkor inkább nézek kocsmai verekedő gyakorlati helyeket.
2021. márc. 9. 17:08
 17/22 anonim ***** válasza:
96%

Szokásos GYK senior IT-sek..

A gazdinfó leginkább buiness analyst, banki, gazdasági szektorba szánná eredetileg az itt végzetteket.

De a valóságban jóval nagyobb az átjárás. A progamtervező-mérnökinfó kicsit hardver orientáltabb, havevy backend jellegű lenne. (C, C++, Python, matemaikai modellező nyelvek pl. ehhez jobban illenek, mint a Java-C#).

2021. márc. 9. 17:12
 18/22 anonim ***** válasza:
76%
Ha most úgy érzed, hogy inkább fejlesztéssel szeretnél foglalkozni, javaslom menj át programtervező / mérnökinfó szakra. A 2. félév után fog jönni gazdinfón a mértéktelen mennyiségű gazdasági tárgy, ezzel elnyomva minden más programozási tárgyat. Képzés helye válogatja, de van olyan fősuli, ahol OOP-t nem is tanul a gazdinfós diák, mert nem elvárás (de fejlesztőként ezt oda-vissza kell tudni). A későbbiek folyamán nem gyakori, hogy gazdinfóval fejlesztőként helyezkednek el a friss diplomásak a munkaerőpiacon, inkább ahogy a #17-es írta az a jellemző, de kivétel erősíti a szabályt.
2021. márc. 9. 23:11
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Én is gazdinfón vagyok, de a programozás a mérnökinfósokkal együtt van, és azt mondta az egyik tanár, hogy akár 2. félév után meg lehet próbálni egy gyakornoki állást, mert addigra mindent átveszünk amit C# nyelvből ki lehet hozni. :D Nekünk egyébként a prog 1. felénél bejött már az oop, viszont mi csak 4. félévben kezdtük az egészet. Első két félévben ilyen bevezető tárgy volt, amit a gazdasági kar szervezett és PHP-t tanultunk, de ott nem igazán haladtunk.
2021. márc. 10. 08:36
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

12-es vagyok, BGE gazdinfó diplomával :D prog 1 prog 2, oop 1 oop 2 mindből 5-ös voltam, de egy mérnök/program infóshoz képest az a tudás úgy, hogy még sanfransiscóból jöttem és még egy netes java oopt is nézegettem még így is kevés a tudásom hozzá. Viszont SAP, adatbázis kezeléssel foglalkozom, plusz logisztika CRM ERP rendszerekkel dolgozva.

Nem tudom, h te melyik egyetemen vagy gazdinfós, de Corvinus, Szte-n is hasonló a képzés.

2021. márc. 10. 08:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!