Egy gyakornoki informatikai munkához milyen tudás szükséges?
#9: a gyakornoki vs diák munka egyáltalán nem ugyan az.
A szakmai gyakorlat = gyakornokság kötelező. Ez rögzített 6-8 hét, ami a diploma abszolválásához kötelező.
A cégek felvesznek kezdőket is nyilván, mert általában szerződésben állnak az egyetemekkel akár.
Aki jól teljesít ezalatt, utána lehetősége van még diákmelósként/juniorként ott dolgozni, hamár egyszer betanították előnyben részesítik külsősökkel szemben.
Amíg nem vállalsz munkát, mindenképpen foglalkozz vele otthon is, csinálj portfóliót githubra, kisebb házi projekteket.
Ne csak egy Udemys kurzusra alapozz, és klasszikus minta példákon gyakorolj.
11-es, köszi neked is!
Github-ot máshol is olvastam már + a házi projekteket. De akkor tényleg ránézek ezekre.
Szokásos GYK senior IT-sek..
A gazdinfó leginkább buiness analyst, banki, gazdasági szektorba szánná eredetileg az itt végzetteket.
De a valóságban jóval nagyobb az átjárás. A progamtervező-mérnökinfó kicsit hardver orientáltabb, havevy backend jellegű lenne. (C, C++, Python, matemaikai modellező nyelvek pl. ehhez jobban illenek, mint a Java-C#).
12-es vagyok, BGE gazdinfó diplomával :D prog 1 prog 2, oop 1 oop 2 mindből 5-ös voltam, de egy mérnök/program infóshoz képest az a tudás úgy, hogy még sanfransiscóból jöttem és még egy netes java oopt is nézegettem még így is kevés a tudásom hozzá. Viszont SAP, adatbázis kezeléssel foglalkozom, plusz logisztika CRM ERP rendszerekkel dolgozva.
Nem tudom, h te melyik egyetemen vagy gazdinfós, de Corvinus, Szte-n is hasonló a képzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!