Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen emberek, és miért...

Milyen emberek, és miért írják a számítógépes vírusokat?

Figyelt kérdés
Ma kaptam egy Facebook Message vírust, aztán kíváncsi vagyok rá.

2021. márc. 7. 02:53
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

#20 Nem én "kamuztam be" plaintext jelszavakat, úgy tűnik továbbra sem megy neked a válaszadók megkülönböztetése. Egyébként nem árulok el nagy titkot, hogy a Neptun és a magasfokú biztonság nincsenek nagyon egy földtekén. Te nyilván megint a saját lázálmaidból beszélsz, ahol egy állami szinten, vagy ahhoz közel működő, érzékeny adatokat kezelő rendszer értelemszerűen ultra bztonságos. Megsúgom, mint szintén állami szférában működő, érzékeny adatokat kezelő rendszer fejlesztője: Az állami megrendelőt messze nem érdekli annyira a biztonság, mint gondolod. Bizonyos mértékig kötelezve vannak arra, hogy az ilyen szoftverek átmenjenek egy biztonsági vizsgálaton (aminek a minőségéről szintén lehetne beszélni), de részükről plaintext-ben is tárolhatnánk a jelszavakat, ha hivatalosan átmegy a szűrőn. EZ, kedves barátom, a valóság.

Az ELTE-n van egy oktató, aki szereti az IT biztonság tárgyat azzal az anekdotával kezdeni, amikor három diploma előtt álló MSc-s hallgató számára azt a feladatot tűzte ki, hogy hatoljanak be az egyetem oktatói Neptunjába. A második napon már bent voltak. Persze nem a naaaagy központi Neptun rendszerben, amiről te ódákat zengesz, hanem, tudod, abba amit az egyetemen üzemeltetnek. Merthogy ott üzemeltetik.

2021. márc. 8. 18:40
 22/25 A kérdező kommentje:
Szerintem nincs értelme veszekedni.
2021. márc. 8. 18:57
 23/25 anonim ***** válasza:

#12: "A kis kapacitású mágneslemezeknek, floppy, soha nem volt semmiféle azonosítójuk. A merevlemezeknek viszont a mai napig van ilyen."

Már ne is haragudj, de ha pl megnézel egy Commodore floppy lemezt, ami még azelőtt volt, mint amiről beszélünk, nos már azoknak is volt egy ID-jük, azaz azonosítójuk.

Amiről meg mi beszélünk:

[link]

Még az is benne volt, hogy melyik operációs rendszerrel formázták le!

Szóval mielőtt valamit tényként tálalsz, érdemes tájékozódnod... Attól, hogy valamiről nem tudsz, még létezik! :-)

2021. márc. 9. 14:29
 24/25 anonim ***** válasza:

Néztem a linket, de nem igazán tudom, hogy mire gondolsz.

Feltételezem, hogy a disk label-re céloztál.

Ha igen, akkor közlöm, hogy olyan van a hajlékonylemezeknek is de az bárki által könnyen átírható /pl. DOS, LABEL parancs/, tehát egyedi azonosításra egyszerűen nem alkalmas.

Hogy jobban ráközelítsek a mondandómra, a floppy lemezeken egyedi azonosító nincs. Soha nem is volt. A lemezek mágnesfelületére felkerült adatok bármelyike átírható, törölhető. Az az infó, hogy melyik oprendszer alatt formázták a lemezt, kizárólag a formázóprogramtól függ.

2021. márc. 9. 14:42
 25/25 anonim ***** válasza:

#24: Értem én, hogy mindenki a maga igazát próbálja alátámasztani. Akkor most megleplek, ugyanis nekem eszem ágában sincs itt bármit is bizonygatni.

De régen egyáltalán nem volt mindenkinek annyira nagyon sok eszköze, hogy akár belenyúljon az MBR-be és ott csak úgy átírkáljon bármit.

Ebből a szempontból nézve olyan azonosítót adtál egy lemeznek, amit csak akartál, ha akartad a LABEL helyére, ha meg máshová, akkor máshová.

Egy mezei felhasználónak eszébe se jutott volna ilyeneket piszkálni.

(talán sokan azt sem tudták, hogy van ilyen)

2021. márc. 10. 21:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!