Milyen emberek, és miért írják a számítógépes vírusokat?
Fiók / adatok megszerzése céljából.
Erőforrás használata céljából
Simán csak kib@szásból (szivatni a másikat)
Lehetne sorolni....
Egyszerű: aki olyat sw-t ír, ami feltörhető és erre büszke: eladja pénzért, akkor az csaló. Ugyan úgy csaló, mint a szultán klíma Érden, akik garanciát vállalnak egy felújjított klímára, ami 3 nap múlva kárt okoz más műszerekben is.
Az ilyen cégekkel szemben a jog nem véd meg, így megtorlás a jutalmuk.
Másik példa: egyetemen egy tag minden jelszót plain textben tárolt le a neptunhoz. Ezt az embert 20 éve alkalmazza és pénzbeli. Ugyan ez az egyetem, meg akarja buktatni azt programozásból, aki a piacon milliós tételekben ad el programokat. Mi a következő lépés: az egyetem támadásokat kap, mert igazságtalanul kettős mércét használ. Le lesz annyira terhelve, hogy ne csak fizetést kapjon, hanem valós munkát is kénytelen legyen elvégezni.
"egyetemen egy tag minden jelszót plain textben tárolt le a neptunhoz. Ezt az embert 20 éve alkalmazza és pénzbeli. Ugyan ez az egyetem, meg akarja buktatni azt programozásból, aki a piacon milliós tételekben ad el programokat. "
Sok lesz már a kamuból, tökfilkó.
1. A neptun nem "az egyetem" terméke. Azt az SDA Informatika Zrt fejlesztette. Az egyetem-EK pedig jogszabályilag vannak kötelezve a NEPTUN használatára. De, amúgy is kamu ez a plain text-es jelszótárolás. Szóval, mindegy.
2. Az egyetem lesz.rja, hogy ki mit ad el a piacon. Szép is lenne, ha valaki azért államvizsgázna jelesre, mert eladott 50 milláért valami szoftvert, a "piacon".
A BKK-nak két milliárdért+bérleti pénz akart eladni a T-COM olyan shit szoftvert, ami húsz forintot nem ér.
"Veszprémi Egyetemen ez megtörtént."
ISMÉTLEM: NE HAZUDJ.
a Neptun egy központi szerverről érhető el minden egyetemi hallgató /és oktató/ számára. Ebből következik, hogy nincs és nem is lehet olyan, amit te kamuzol be ide.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!