Kell egy valamirevaló programozónak ismerni a számításelmélet alapjait?
Eddig szentül meg voltam győződve, hogy igen, kell. Csakhogy egy másik kérdésnél az a válaszom, hogy a különböző algoritmusok futásidőinek összehasonlításához kell egy kis matek, kereken 0%-ot ért.
Ez kicsit megingatott a hitemben. Valóban tévedek, vagy csak a bútkempes senkiháziak kompenzálnak a piros ikszekkel?
"Kell egy valamirevaló programozónak ismerni a számításelmélet alapjait?"
1.: Manapság ha megnézel bármilyen szakmát, finoman fogalmazva is fel van hígulva: már lassan félek elmenni orvoshoz is, ha van valami bajom, ugyanis azokat sem érdekli semmi csak a pénz, az viszont jócskán.
2.: Azaz manapság már ha van is, csak elvétve "valamirevaló" programozó, a többi csak fotelhuszár, meg szájhős.
3.: Ha tényleg jó programozóról beszélünk, nos annál legalább 2 alapvető dolgot fel lehet fedezni: kíváncsi és motivált... ...magyarul a probléma érdekli, nem a pénz, amit kap érte és a tudásvágy hajtja, így tulajdonképpen nincs meghatározott munkarendje sem, hiszen ha valamit meg akar csinálni, akkor nem is fekszik le aludni sem.
Na, ilyen programozót még elképzelni sem tudnak manapság, pedig van, igaz csak 1-2...
Tehát hogy "válaszoljak" a kérdésre: nem, nem kell ismernie semmit, elég ha a farkát megtalálja... :-)
"Ha már az általános iskolában is csak második nekifutásra adták meg matekból a kegyelem 2-est akkor rossz szakirányba tanulsz.. :)"
Én általánosba rossz voltam matekból... 2-es... Borzalmas tanár volt, az egész iskola borzalmas volt... minden tantárgy ..
Az érettségit 4-5 jegyekkel zártam. Alapképzést és mesterképzést is elvégeztem időben csúszás nélkül.
Szóval az általános iskola semmit sem jelent, de még a középiskola sem ... Egyetemen teljesen mást tanulsz, illetve újra tanulsz. :)
Nem szégyen az ha valaki 18 évesen fejezi be az általános iskolai tanulmányait.
Ettől még lehet programozó..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!