Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hardverfejlesztő tanfolyam?

Hardverfejlesztő tanfolyam?

Figyelt kérdés

Egy másik kérdésnél ( https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programozas.. ) nem aratott osztatlan sikert az a véleményem, hogy egy tanfolyamos mókamikiből soha sem lesz hardverfejlesztő. (Mondjuk az összes ellenérv annyi volt, hogy lesz majd egy papír nélküli mediorom, meg hogy 40 éves vagyok.)

Mi az igazság? Programozhat valaki motorvezérlőt, FPGA-t, bármi beágyazott dolgot egy tanfolyam után? Mennyi elektronikát vagy méréstechnikát tanítanak ezeken?

2021. febr. 23. 10:27
 1/2 anonim ***** válasza:

"Programozhat valaki motorvezérlőt, FPGA-t, bármi beágyazott dolgot egy tanfolyam után?"

Én úgy vagyok ezzel, hogy ha valaki más megtervezi neki az áramköri részét, akkor igen, feladat bonyolultságától függően. Csak az a baj, hogy ritkán keresnek csak programozókat ilyen feladatra, illik legalább egy műszerész végzettségnek lenni hozzá, hogy az áramköri részéhez is értsen. Az a jó, ha egy projektet egy ember végig tud vinni, áramkör tervezéstől és méretezéstől a felprogramozásig. Pláne ipari környezetben.

2021. febr. 23. 10:54
 2/2 anonim ***** válasza:
50%

"Mi az igazság? Programozhat valaki motorvezérlőt, FPGA-t, bármi beágyazott dolgot egy tanfolyam után? "

Elvileg programozhat, ha van olyan hülye aki alkalmazza és tartja a hátát a munkájáért, vagy a munkája során okozott kárért.

Kevés ilyen balek lehet.

2021. febr. 23. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!