Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » MySQL az "ő" és "ű" betűk...

MySQL az "ő" és "ű" betűk helyén kérdőjel van! Miért?

Figyelt kérdés

Netbeans-ből töltöttem fel egy 2 táblás adatbázist, ahol a properties menüben be van állítva az utf-8 kódolás. BufferedReader-el olvastam be egy txt file-ból az adatokat és töltöttem fel a 2 táblát, ami szintén utf-8 ra van állítva, a txt file is szintén utf-8-al van mentve, a MySQL is utf-8-ra van állítva mindenhol. Workbench indításakor minden SET-et utf-8-ra állítottam. ini fileban is!

Csináltam latin2-vel is nem működik... utf8bm4-el is hiába. Esetleg ötlet? közel 30.000 szó van és abból nagyon sok tartalmaz "ő" és "ű" karaktert. Nincs kedvem átírogatni és átnézni mindd a majdnem 30.000 szót...

2021. febr. 5. 01:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Baromi rég piszkáltam MySQL-t, de ha az utf-8 rendesen be van állítva, akkor nem az a baj. Ha dumpot töltöttél vissza, az lehet, hogy nem UTF-8 file volt.
2021. febr. 5. 02:41
 2/5 anonim ***** válasza:
25%
Már nem emlékszem pontosan de azt is nézd meg, hogy BAM-os-e a file, vagy nem, ezt a NotePad++ szépen megmutatja és be is tudod állítani.
2021. febr. 5. 08:20
 3/5 A kérdező kommentje:

#2: "BAM" vagy "BOM"? "BOM" biztos nem, először azthittem az lesz a baj mert UTF-8 és BOM-ra volt állítva, aztán újra mentettem csak utf8-ra. "BAM"-ot nem ismerem!

#1: Ezt a "dump" dolgot letudnád nekem írni pontosan mit jelent? Nem rég tanultam az sql-t, sajnos még nem vagyok tisztában fogalmakkal.

köszönöm a válaszokat!

2021. febr. 5. 10:01
 4/5 anonim ***** válasza:

Ez segíthet:

[link]

2021. febr. 5. 14:49
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha az adatbázis oldalán minden jónak látszik, akkor érdemes lehet megnézni, hogy esetleg a kiolvasáskor nincsenek megfelelően kezelve az utf8 karakterek.
2021. febr. 5. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!