MySQL az "ő" és "ű" betűk helyén kérdőjel van! Miért?
Netbeans-ből töltöttem fel egy 2 táblás adatbázist, ahol a properties menüben be van állítva az utf-8 kódolás. BufferedReader-el olvastam be egy txt file-ból az adatokat és töltöttem fel a 2 táblát, ami szintén utf-8 ra van állítva, a txt file is szintén utf-8-al van mentve, a MySQL is utf-8-ra van állítva mindenhol. Workbench indításakor minden SET-et utf-8-ra állítottam. ini fileban is!
Csináltam latin2-vel is nem működik... utf8bm4-el is hiába. Esetleg ötlet? közel 30.000 szó van és abból nagyon sok tartalmaz "ő" és "ű" karaktert. Nincs kedvem átírogatni és átnézni mindd a majdnem 30.000 szót...
#2: "BAM" vagy "BOM"? "BOM" biztos nem, először azthittem az lesz a baj mert UTF-8 és BOM-ra volt állítva, aztán újra mentettem csak utf8-ra. "BAM"-ot nem ismerem!
#1: Ezt a "dump" dolgot letudnád nekem írni pontosan mit jelent? Nem rég tanultam az sql-t, sajnos még nem vagyok tisztában fogalmakkal.
köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!