Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Nagy matektudást igényel a...

Nagy matektudást igényel a programozás?

Figyelt kérdés

Olvasom, videókban látom, hogy otthonról is meg lehet tanulni programozni. Sőt még állást is találhat az ember.

Önszorgalomból egyedül meg lehet tanulni programozni?

Nagy matektudást igényel?

Vagy csak azért kell a matematika, hogy az agyad matekosan működjön?

Valójában matekos gondolkodás, agy kell a programozáshoz.

Nem tudok emberek közé menni. Szorongok.

Bezárkózva a szobámba, megtanulhatok programozni?

2021. febr. 2. 01:46
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
95%

"Akinek nincs matematikai képzettsége, annak egy fél pár büdös zoknit nem ér a programozói tudása."

Ez a szerencsétlen már ezerszer bizonyította ezen a fórumon, hogy egyrészt semmilyen végzettsége nincs, nem ért a programozáshoz, nem programozóként dolgozik, nincs rálátása a szoftverfejlesztési metodológiákra, és úgy általában fingja sincs az informatikai munkaerőpiaci helyzetről. Egyedül az rejtély, hogy minek szól olyan dolgokba, amihez halvány lila fingja sincs.

2021. febr. 2. 14:08
 22/36 anonim ***** válasza:
100%

Én azt mondanám erre, hogy azon a szinten (matekban), ahol ez a kérdés elhangzik, ott olyan szintű logikus gondolkodás szükséges maximum, amennyi a programozáshoz is azért.

Maga a matematikai ismeretanyag nem kell, ha az ember nem olyan területen van, de olyan gondolkodási képesség igen, amivel ha rámész a matekra, akkor meg tudod tanulni.

2021. febr. 2. 15:56
 23/36 anonim ***** válasza:
90%
#21 de miért nem hagyjátok figyelmen kívül?
2021. febr. 2. 17:00
 24/36 anonim ***** válasza:

"#21 de miért nem hagyjátok figyelmen kívül?"

Mert a kérdező feltett egy kérdést, és egy nem biztos, hogy ő is tisztában van vele, hogy kivel áll szemben. Ahogy láthatod, én pl nem is a 16-os válaszolónak címeztem a hozzászólásom.

2021. febr. 2. 17:29
 25/36 anonim ***** válasza:
90%
25: Nem mindenkinek kell képesnek lennie protokollokat írnia, elég tudni és használni azokat a protokollokat, amik vannak. Ha nekem valahová szükségem lenne egy Dijkstra algoritmusra, akkor nem kezdem el előről begépelni a sorokat, hanem felhasználom a készet. Azt kell felismerni, hogy mikor, mit és hogyan alkalmazz, illetve ha valamit módosítani kell, akkor képes legyél rá. Persze egyetértek, hogy kell a matematika, de különböző ágakba különböző szintű matek szükséges. Aki csak adatbázisokkal foglalkozik annak nincs szüksége Fourier sorfejtésre vagy DH Mátrixokra. Ellenben tudnia kell, hogy mi az a Descartes-szorzat, mi az a projekció, mi az a szelekció, aggregáció, halmazműveletek..stb. Viszont aki például robotokkal foglalkozik, robotokat programoz, annak szüksége van már a DH Mátrixra. Aki különböző jelekkel foglalkozik annak meg már kell a fourier. Szóval ez szakmafüggő, hogy milyen matematika kell.
2021. febr. 2. 18:56
 26/36 anonim ***** válasza:
93%

Valószínűleg nem dísznek vannak az előre megírt, kioptimalizált algoritmusok, amelyeket meg kell hívni ahelyett, hogy nekiáll valaki barkácsolni, kilométeres kódokat írva valósítva meg olyasmit, amely ki van tesztelve, régesrég készen van, sokak által átnézve...

SSH segítségével be akarsz lépni valahova, akkor nekiállsz algoritmizálni és megírni a kódot?

Elektromos áramot használszmár készülékeid üzemeltetésre? Atomerőmű működését kitéve-betéve tudod, meg persze azt is: miképpen vezérelnek egyes fogyasztókat elektromos hálózaton keresztül, simán elektromos jelek segítségével?

Tervezhetsz processzort, alaplapot, meg saját készítésű UTP kábelt, ha egyik gépről át akarsz küldeni a másikra valamit. Meg persze saját router-t. Boltban ne vedd meg, tervezd, építsd meg magad, hiszen az "igazi szakember" mindent tud, mindenhez ért.

Szerintem a kötekedő illetőt, aki kérdezőt igyekszik félreinformálni, jelenteni lenne érdemes.

2021. febr. 2. 19:22
 27/36 anonim ***** válasza:
0%

"Valószínűleg nem dísznek vannak az előre megírt, kioptimalizált algoritmusok"

Azokat az algoritmusokat ki írta?

2021. febr. 2. 20:26
 28/36 anonim ***** válasza:
De megám. Van rengeteg jó könyv kezdőknek. Nem kell nagy matek egy junior szinthez. Kb középiskolás szint elég. Exkolega is autodidakta módon tanulta és nem egy matek zseni, de nem is hülye persze és nagyon szorgalmas.
2021. febr. 3. 11:45
 29/36 anonim ***** válasza:
70%
Én autodidakta módon tanulom komolyabban a programozást immáron a 3. Hónapja. Gyakorlatilag az első hónap az általam használt IDE és a nyelv megtanulása volt. Egyébként középiskolába járok. Az első hónap végére olyan szinten voltam, hogy könnyedén képes voltam az emelt érettségi megoldására. Gyakorlatilag projektekből tanultam. A második hónapban elkezdtem tanulmányozni az api-okat, sqleztem sokat, OAuthal foglalkoztam stb... Jelenleg ott tartok, hogy képes vagyok komplexebb alkalmazásokat készíteni. Matek alapvetően nem kell a dologhoz. Nyilván ez projektenként változó. Logikus gondolkodás viszont annál inkább. Amennyiben érdekel a téma és szeretnél fejlődni, minden lehetséges. Legyen egy kitűzött célod ami előtted lebeg és menni fog.
2021. febr. 9. 02:32
 30/36 anonim ***** válasza:
94%
Vergődhetsz, de attól még sok programozó vígan éli az életét úgy, hogy analízissel legutoljára egyetemen találkoztak, és akkor is a "csak legyen meg a kettes" volt a cél. Azt nem fogod fel, hogy nem minden programozónak kell, nem kell mindenhez érteni, van, akinek pedig magasszintű matek kell.
2021. febr. 9. 09:41
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!