Nagy matektudást igényel a programozás?
Olvasom, videókban látom, hogy otthonról is meg lehet tanulni programozni. Sőt még állást is találhat az ember.
Önszorgalomból egyedül meg lehet tanulni programozni?
Nagy matektudást igényel?
Vagy csak azért kell a matematika, hogy az agyad matekosan működjön?
Valójában matekos gondolkodás, agy kell a programozáshoz.
Nem tudok emberek közé menni. Szorongok.
Bezárkózva a szobámba, megtanulhatok programozni?
"Akinek nincs matematikai képzettsége, annak egy fél pár büdös zoknit nem ér a programozói tudása."
Ez a szerencsétlen már ezerszer bizonyította ezen a fórumon, hogy egyrészt semmilyen végzettsége nincs, nem ért a programozáshoz, nem programozóként dolgozik, nincs rálátása a szoftverfejlesztési metodológiákra, és úgy általában fingja sincs az informatikai munkaerőpiaci helyzetről. Egyedül az rejtély, hogy minek szól olyan dolgokba, amihez halvány lila fingja sincs.
Én azt mondanám erre, hogy azon a szinten (matekban), ahol ez a kérdés elhangzik, ott olyan szintű logikus gondolkodás szükséges maximum, amennyi a programozáshoz is azért.
Maga a matematikai ismeretanyag nem kell, ha az ember nem olyan területen van, de olyan gondolkodási képesség igen, amivel ha rámész a matekra, akkor meg tudod tanulni.
"#21 de miért nem hagyjátok figyelmen kívül?"
Mert a kérdező feltett egy kérdést, és egy nem biztos, hogy ő is tisztában van vele, hogy kivel áll szemben. Ahogy láthatod, én pl nem is a 16-os válaszolónak címeztem a hozzászólásom.
Valószínűleg nem dísznek vannak az előre megírt, kioptimalizált algoritmusok, amelyeket meg kell hívni ahelyett, hogy nekiáll valaki barkácsolni, kilométeres kódokat írva valósítva meg olyasmit, amely ki van tesztelve, régesrég készen van, sokak által átnézve...
SSH segítségével be akarsz lépni valahova, akkor nekiállsz algoritmizálni és megírni a kódot?
Elektromos áramot használszmár készülékeid üzemeltetésre? Atomerőmű működését kitéve-betéve tudod, meg persze azt is: miképpen vezérelnek egyes fogyasztókat elektromos hálózaton keresztül, simán elektromos jelek segítségével?
Tervezhetsz processzort, alaplapot, meg saját készítésű UTP kábelt, ha egyik gépről át akarsz küldeni a másikra valamit. Meg persze saját router-t. Boltban ne vedd meg, tervezd, építsd meg magad, hiszen az "igazi szakember" mindent tud, mindenhez ért.
Szerintem a kötekedő illetőt, aki kérdezőt igyekszik félreinformálni, jelenteni lenne érdemes.
"Valószínűleg nem dísznek vannak az előre megírt, kioptimalizált algoritmusok"
Azokat az algoritmusokat ki írta?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!