Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A ReactJS-t mennyire érdemes...

A ReactJS-t mennyire érdemes kitanulni most, milyen lehetőségek vannak benne, milyen fizetésre lehet számítani ennek az ismeretével és mennyire van szerintetek jövője ennek? Mennyire keresik a kezdőket, gyakornokokat erre a pályára?

Figyelt kérdés

Most leszek 2. féléves egyetemista, programtervező informatikus szakon és az egyetem mellett elkezdtem komolyabban Javascriptet tanulni, mert érdekelne a frontend/fullstack fejlesztés vagy valami mobil-alkalmazás fejlesztés. Az volna a kérdésem, hogy ha most elkezdek tanulni ReactJS-t a Javascript, CSS, stb. mellett, akkor annak szerintetek mennyire lenne értelme úgy, hogy 2.5 év múlva végzek(ha minden jól megy)?

És hogyan érdemes tervezni ezzel, tehát inkább tanuljam ki ezt profi szinten Udemyről és csináljak weblapokat React-el, amiket be tudok mutatni, vagy az a fontosabb, hogy már egyetem alatt találjak valami weblapfejlesztős állást? Meg így kb. mit kell tudni ahhoz, hogy ezzel legyen egy állásom majd, meg mit érdemes és mennyire látjátok ennek jövőjét 2-3-4 év múlva is? (mert ha jól tudom, most eléggé keresett skill)

Előre is köszönöm annak, aki segít nekem és tud valamit tanácsolni!! :)

2021. jan. 29. 15:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
68%
Eléggé.
2021. jan. 29. 16:59
 2/14 anonim ***** válasza:
28%

2,5 év múlva valószínűleg már egészen más lesz a terítéken, nem a React - a webfejlesztés annyira gyorsan változik, hogy gyakorlatilag mire végzel egy iskolában, már elavult, amit pár évvel azelőtt elkezdtél tanulni.

Mindazonáltal a modern frontend framework-ök többsége hasonló logikát követ, tehát ha megérted a ReactJS-t, sokkal könnyebben meg fogsz érteni egy Vue.js-t például, vagy bármi hasonlót, ami majd 3-4 év múlva éppen divat lesz.

2021. jan. 29. 21:30
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Jó lesz. Fizetésed pedig nem a technológia tudásodon múlik mert az csak az elvárás hogy tudjad, anélkül nem vesznek fel.

A fizetésed a webfejlesztésben szerzett releváns tapasztalatodon múlik, amit években mérnek. 0-1 év általában junior fizu.

Tehát juniorkent kb. brt 500-600-ra számíts 2021-ben.

2021. jan. 30. 08:38
 4/14 A kérdező kommentje:
Utolso: biztos ennyir tudnék keresni?
2021. jan. 30. 10:01
 5/14 anonim ***** válasza:
74%

"Utolso: biztos ennyir tudnék keresni?"

Nem biztos, inkább 400-450 körüli bruttóra számíts, az már reálisabb.

2021. jan. 30. 10:27
 6/14 A kérdező kommentje:

Mármint juniorként igaz? (0-2 év tapasztalat)

Csak azért, mert nyilván nem minden a pénz, de én ezt csinálnám legszívesebben, sokkal szívesebben, mint pl. C++ -ba fejleszteni, csak ha már szorgalmasan kitanulok valamit, akkor ne az legyen, hogy aztán meg nem fizet meg ez a terület annyira, de akkor ezek szerint azért nem kell aggódnom ilyen téren, tehát webfejlesztőként is azért jól megfizetnek, nem?

2021. jan. 30. 10:43
 7/14 anonim ***** válasza:
Kenyérgondjaid biztosan nem lesznek, nyugi.
2021. jan. 30. 11:00
 8/14 anonim ***** válasza:
#4 biztos, ahol kevesebbet ajánlanak lehuznak, ne fogadd el.
2021. jan. 30. 11:46
 9/14 anonim ***** válasza:
De bruttó 500k, de még 600k se olyan sok nettóba. Számold ki! Viszont kezdésnek most ebben a pillanatban (2021.01.30.) korrekt. Mire végzel lehet már kevesebbet ér a forint és még ez is kevés lesz.
2021. jan. 30. 11:49
 10/14 A kérdező kommentje:

És ez is olyan, hogy jó lenne egyetem alatt elkezdeni dolgozni benne már, vagy 0 tapasztalattal is felvesznek, mert azért sok a betöltetlen állás? Csak azért kérdezem, mert nem Pesten tanulok és kb. csak ott lenne ilyen diákmunka, home office meg lehetőség meg ki tudja, hogy lesz-e 1-2 év múlva...

Szóval mit ajánlatok? Vagy egy rendes saját projektnek meg diplomának elégnek kell lennie ahhoz, hogy felvegyenek?

2021. jan. 30. 12:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!