Lehetek programozó ha rossz vagyok matekból?
Teljesen területfüggő, 9-10. osztályos matekra(egyszerű aritmetikai műveletek, halmazműveletek, függvények, egyszerű algebra, és így tovább) sok területen van szükség, felette viszont inkább csak speciális esetekben. Pl egy webfejlesztő ennyivel vígan elvan élete végéig, Kérdés hogy miért nem megy a matek, jól programozni erős logikai készséggel lehet, ha meg az megvan akkor többnyire a matekkal sincs probléma.
Ha ilyen irányú egyetem érdekel akkor jobban jársz ha nem hagysz ki egy évet, nagyon sokat lehet tanulni egy év alatt de pont az első évben lesz a legkevesebb sikerélményed, ha nem kényszerítenek rá akkor nagyon könnyű hagyni az egészet a francba.
Hát ha pl ML témában akarsz foglalkozni akkor nehéz lesz az életed. Viszont ha csak CRUD rendszereket akarsz életed végéig akkor elleszel matek nélkül.
De melyik része nem megy?
Pl. Azért az egyszerű dolgok hogy mi az a logaritmus vagy lineáris függvény közötti különbség azt érted? Vagy totál semmi?
Szerintem is van olyan területe a programozásnak, ahol inkább a logikai készség számít és kevéssé a matematika.
Szerintem ne hagyj ki egy évet, programozás módszertant, programozási tételeket, algoritmizálást, adatszerkezeteket stb most is nézhetsz, tanulmányozhatsz.
Lehet, hogy az autodidakta tanulással nem fogod "elkerülni a felsőoktatásban jelentkező problémákat", a motiváció is csökkenhet időközben. Évfolyamtársak is lesznek, akikhez fordulhatsz segítségért stb. Gondolom attól tartasz, hogy "jönnek a hatalmas problémák", az autodidakta tanulással ezt szeretnéd megelőzni. Előadásokon el is lesznek magyarázva dolgok, lesznek segédanyagok, jegyzetek stb.
Lényeg, hogy algoritmikus gondolkodás menjen.
Megvan az a terület is, amely komoly matematika tudást igényel, de ezt úgyis látod majd, mi az ami a matematika tudás miatt nem megy, tehát abba az irányba nem érdemes menni, de biztosan vannak, lehetnek más irányok is.
Szerintem például a tömörítőprogramok algoritmusának megértéséhez, ilyen írásához kellenek jó matematikai ismeretek. "mit, miért, hogyan és miért úgy?"
Más irányok is vannak.
A programozás nagyon nagy részéhez a négy alapművelet is sok. Egyed területekhez (3D játékfejlesztés stb.) kellhet a matek sőt még a fizika is.
A machine learning amit fentebb valaki emleget durva statisztika, egy másik univerzum. (Nem is computer science igazából hanem data science, egy rokon terület.)
Pontosítsunk: ennél több, de igen kevés területre kell matek :)
Tudod, programozók és dzsin meséje...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!