Programtervező informatiksu MSc. Van értelme?
Már régóta gondolkozom azon, hogy nekikezdek a mesterképzésnek. Viszont amikor meglátom a tantervet, egyből elmegy tőle a kedvem. Azok a tárgyak, amik használható tudást adnának, azoknak az anyagait már ismerem. Arra pedig sajnálom az időt, hogy olyan dolgokat magoljak két éven keresztül, mint a jelenleg hatalmon lévő vezetés által kitalált - máshol sehol nem is létező - kurzosok anyagai. Ahogy azt sem tartom túl nagy értéknek, hogy megtanulhatom, mások szerint hogy kell megfogalmazni a típus definícióját. Ezt az időt ha arra fordítom, hogy a piac számára értékes technológiákat tanulok, akkor úgy érzem mérföldekkel előrébb lennék.
BSn-s is sz*patták a népet a Fóti-féle anyaggal, amit csak az ELTE-n tanítanak, és itt kutatják. Megkérdeztük a gyakorlatvezetőt, hogy hol fogjuk ezt használni. A válasz az volt, hogy PhD-n kutathatjuk tovább..
Tehát érdemes csak a papír miatt elvégezni a mesterképzést? Lesz később hátrányom belőle, esetleg egy magasabb pozíciónál, hogy csak BSc végzettségem van?
Hogyne lenne, ilyenből van több, különösen magyarországon.
A szakmai elit a tudás birtokosa. Az MSc meg a kulcs ehhez a tudáshoz. Egy grádics.
11
Mármint, milyen tudásról van szó? Még BSc után se érzem okosabbnak magam, nem tudtam meg többet, pedig 4.5 átlag fölött volt minden félévem egy kivételével, az is 4.4. Biztos vagyok benne, hogy MSc után se lennék okosabb. Minden amit tudok azt munkahelyen vagy magamtól tanultam meg. Az egyetem maximum megmutatta, hogy "nézd, ilyen is van", és a zhk színvonala tükrözte is ezt. Nem az egyetemtől lesz szakember valaki, hanem attól, hogy mennyit foglalkozik vele önmaga, és ez érvényes az MSc-re is.
Ha meg vezető pozíciót akar valaki, jobban jár egy műszaki menedzser mesterrel vagy egy másik, gazdasági BSc-vel.
Tanulni mindig van értelme.
Ha van presztízsed, jó érzés. +Később sose tudni hogy jól jön-e... Azon a két éven nem múlik semmi tényleg... 40 évet fogsz ledolgozni, tényleg számít hogy 23 vagy 25 évesen kezded a karrier epítést? Szerintem nem.
Az alatt a 2 év alatt tanulhatsz célzottan olyan dolgokat, amiről biztosan tudni, hogy jól jön.
Presztizs meg nem az, ha BSc után még maradsz 2 évet MSc-n (max ilyen prolik között). Presztizs mondjuk építeni FAANG-nál egy karriert.
Téged idézlek:
"Megkérdeztük a gyakorlatvezetőt, hogy hol fogjuk ezt használni. A válasz az volt, hogy PhD-n kutathatjuk tovább.."
;).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!