Programtervező informatiksu MSc. Van értelme?
Már régóta gondolkozom azon, hogy nekikezdek a mesterképzésnek. Viszont amikor meglátom a tantervet, egyből elmegy tőle a kedvem. Azok a tárgyak, amik használható tudást adnának, azoknak az anyagait már ismerem. Arra pedig sajnálom az időt, hogy olyan dolgokat magoljak két éven keresztül, mint a jelenleg hatalmon lévő vezetés által kitalált - máshol sehol nem is létező - kurzosok anyagai. Ahogy azt sem tartom túl nagy értéknek, hogy megtanulhatom, mások szerint hogy kell megfogalmazni a típus definícióját. Ezt az időt ha arra fordítom, hogy a piac számára értékes technológiákat tanulok, akkor úgy érzem mérföldekkel előrébb lennék.
BSn-s is sz*patták a népet a Fóti-féle anyaggal, amit csak az ELTE-n tanítanak, és itt kutatják. Megkérdeztük a gyakorlatvezetőt, hogy hol fogjuk ezt használni. A válasz az volt, hogy PhD-n kutathatjuk tovább..
Tehát érdemes csak a papír miatt elvégezni a mesterképzést? Lesz később hátrányom belőle, esetleg egy magasabb pozíciónál, hogy csak BSc végzettségem van?
Nézd meg az álláshirdetéseket. Én még sose láttam olyat, hogy MSc-t várnak el. Viszont ilyen-olyan ismereteket és tapasztalatot annál inkább.
Max ha valamelyik multinál szeretnél vezető lenni, akkor felmerülhet hogy kéne a mesterdiploma.
"Mondjuk nálam az utóbbi megvan, de úgy vagyok vele hogy a szakmát szerethetem még 2 évnyi sz*pás nélkül is."
A megrendelői oldalon azért generálódik afféle igény, hogy a szakmát nem annyira szeretni, hanem inkább érteni kell. Az ugyanis számára a hasznosabb.
Lehet, hogy nem hangsúlyoztam ki eléggé, de itt a mérlegelés a kérdés. Egy MSc nagyon sok időt elvisz, amit egyéb képzésre is lehet fordítani.
Sok éve vagyok fejlesztő, a csoportos projektfeladatokat rutinból megoldanám a kurzoson, a programnyelvi tárgyakból csak vizsgára kellene beülnöm, mert napi szinten használom a tanterv szerinti tudást. Ha nem dolgoztam volna még, akkor kétség kívül hasznos lenne, de így csak azokat a tárgyakat kellene tanulnom, amik köztudottan csak a kutatási célokat szolgálják.
Ha Te azt mondod, hogy munkavégzés szempontjából hasznos, hogy megtanítanak hogyan kell egy 3 soros kódot az ELTE tanárai által kitalált matematikai modell alapján több A/4-es oldalon keresztül levezetve verifikálni, akkor olyan buborékban élsz, hogy nincs miről beszélni.
Komolyan párhuzamot vontál a szakmai elit és az msc között?
Leegyszerűsítem a kérdést, mert - bár a többiek jól értelmezték - úgy látom, bonyolultra sikerült.
Van-e olyan pont a szakmai karrierútban, ahonnan nem lehet feljebb jutni, hiába van meg a tudás, mert elvárás a papír?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!