Hogyan működnek a hang magasságot átalakító programok?
Köszönöm.
Azt hittem valami bonyolult képlet lesz majd. Talán FFT kiegészítve valamivel. De ez nagyon egyszerű. :D
Tanulni kellett volna fizikát /amplitudó, frekvencia, stb/.
FFT-nek mi keresnivalója lenne?
Tanultam fizikát elég sokat.
Az FFT-vel megvizsgálnánk hogy a hangban melyik frekvenciának mekkora az amplitúdója.
Majd a kapott adatok és egy képlet alapján adott frekvenciákon megváltoztatnánk az amplitúdókat.
Amit írtál, az megvalósítható, de sok értelme nincs.
Túlságosan erőforrásigényes, ráadásul az eredmény is silány a másik megoldáshoz képest.
Amplitudó helyett inkább a frekit kellene változtatni.
Mondjuk, nem tudom, mi a pontos cél.
Mivel nem csináltál még ilyet ezért nem tudsz semmit a teljes program erőforrás igényéről se az eredményről.
Így az hogy silány az eredmény a másikhoz képest teljesen alaptalan főleg ha azt is figyelembe vesszük hogy mint mondtad is: "nem tudom, mi a pontos cél."
Az FFT erőforrás igényét ismerheted maximum de az is változó.
Ha pedig az egyik frekvencián 0-ra csökkented az amplitúdót a másikon pedig 0-ról növeled (vagy 0 közeliről) akkor azzal lényegében a frekvenciákat is változtatod.
Ez nem jött be. :D
Hasonló igen csak az enyémnél egy adott képlet alapján állítanák amivel akár a teljes hang frekvenciáját is lehetne állítani. De ha van megfelelő képlet akár többet is ki lehetne belőle hozni.
De ez mindegy.
Egyébként nem értem miért kellett eleve elkezdeni kötöszködni az alapján amit írtam (a 2. Válaszban).
Több ponton is rámutatam hogy miért téves az amit írsz.
Veled ellentétben aki csak megpróbáltál az elejétől kezdve okoskodni és támadni mert azt hitted nem értek egyáltalán a témához.
De ebben is tévedtél.
Jobban tennés ha inkább nem írnál többet mint hogy égeted magad tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!