Van értelme Assembly programozást tanulni?
Figyelt kérdés
Üdv!
Nem olyan rég kezdtem programozni tanulni C#-ban (az egyetemünkön ezzel kezdünk), de azon agyaltam, hogy önszorgalomból (meg mert érdekel is) elkezdenék assembly-vel is foglalkozni.
Nem a válaszaitok alapján fogom elkezdeni/nem elkezdeni, az fix, hogy ha az időm engedi, csinálom.
Inkább arra lenné kíváncsi, hogy ez a tudás érhet is valamit vagy sem?
2020. dec. 23. 14:39
21/25 anonim válasza:
20: Amint kész leszek az egészet fel fogom tenni CC (vagy valami hasonló) licence-el, addig nem merem, mert van, hogy akár fél évig sem tudok hozzá nyúlni. Kb. 2 éve kezdtem el, de nagyon érdekes.
22/25 anonim válasza:
Ez a tudás nagyon sokat ér, ha tudod hasznosítani. De szerintem ha C#t tanultok ne ez legyen a következő lépésed. Nekem kicsit olyan, mintha 1 év edzés után akarnál 300kg-al felhúzni. Ha ezfelé akarsz menni, tanulj előtte C-t, C++ alap részeit és aztán az assemlby.
23/25 anonim válasza:
Ha valami olyan dolgot szeretnél tanulni (időt szánni rá), ami munkavállalás szempontjából kedvezőbb helyzetbe fog hozni a jövőben, akkor ezernyi értelmesebb dolog van, mint assemblyt tanulni. És azt sem hiszem, hogy egy következő programnyelvet kellene mindenképpen választani, esetleg valamilyen technológiai irányban elmélyedni inkább.
24/25 anonim válasza:
Beágyazott rendszerek esetében ér ahogy már mondták. Meg fordítóprogram fejlesztésnél is, amit pont fejlesztünk a cégünknél szóval így elfogult is lehetnék, de nem. Szerintem nem túl hasznos, ha úgyse C/C++ -ozol. Viszont roppant tanulságos és érdekes.
25/25 anonim válasza:
Az Assembly az egy érdekes világ az tuti. Ha másért nem is, de az agymozgatásért meg az érdekesség kedvéért lehet vele foglalkozni.
Én soha nem kódoltam még alacsony szintű nyelvekkel, viszont nekem is megfordult a fejemben az Assembly és a C is.
Az sosem baj, ha az embernek szélesedik a látóköre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!