Ezt a módszertant milyen néven találom meg?
public static int SumTriple(int a, int b)
{
return a == b ? (a + b)*3 : a + b;
}
Értem, hogy mi akar lenni, de mi ez hogy : meg ?
Ez egy alternatív if ág?
na, most csináltam hasonló programot, tehát ez egy boolos cucc, de mi a neve?
Köszönöm.
Feltételes operátornak hívják magyarul, és a C nyelv alapját képezi.
Tekinthető egyfajta elágazásnak is, sőt, egy "mini-függvénynek" is, ha úgy vesszük... csak itt egyetlen feltétel van, és igazából egy érték visszaadására szolgál, bár ugye C-ben elvileg bármilyen utasítást írhatunk szinte bárhová. De ha nem akarsz spagetti-kódot gyártani, akkor ezt értékadáskor (vagy értékvisszaadáskor) illik használni arra, hogy egy logikai feltételtől függően adj vissza egy értéket.
Igen én is úgy emlékszem hogy más nyelvben is van, mintha JavaScriptben láttam volna.
#6 A JavaScript tulajdonképpen a C nyelv egy lebutított, egyszerűbb változata, ami kevésbé érzékeny arra, ha hibázol.
(Azaz nem mondanám, hogy olyan sok más programozási nyelvben megtalálható. Se Pascalban, se Assembly-ben, se Basicben...)
"JavaScript tulajdonképpen a C nyelv egy lebutított, egyszerűbb változata"
Ez tulajdonképpen nem igaz.
A pythonban is van hasonló, de ott más az operandusok sorrendje is:
Ezt:
return a == b ? (a + b)*3 : a + b;
pythonban így írod fel:
return (a + b)*3 if a == b else a + b
#8: Én ha valamit írok, legalább meg is indoklom. Mert az, hogy te most ezt állítod, attól még a dolgok nem fognak úgy működni! :-)
#9: Vagyis Pythonban sem az van, amit a kérdező kérdezett! :-)
Na majd csak rájön mindenki! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!