Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Létre lehet hozni PDF vagy...

Létre lehet hozni PDF vagy Word fájlt C# WPF-ben?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy készítettem egy lebutított szövegszerkesztőt. Eddig rendben van, de létezik valamilyen library aminek segítségével PDF vagy Word dokumentumba át tudom exportálni a bevitt illetve megformázott szöveget?

2020. nov. 11. 23:05
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:

Ennyire futotta? Három sor szöveg, az is gyér karakterkódolással meg pár egyenes vonal? Nyilván túloztam a 400 oldallal, de minimum 2-3 oldalt azért elvártam volna. Úgy tűnik magadtól nem tudod hogy néz ki egy szokásos dokumentum.

- Fej-, és lábléc amely tartalmazza a dokumentum megnevezését, a szerző nevét, illetve oldalszámozást. Hogy melyiket hova helyezed, rád hagyom.

- Tartalom, ami tőlem lehet lorem ipsum is negyven oldalon át, de legyen részekre bontva amik minimum egy szintes hierarchiát alkotnak. Az egyes fejezeteken belül a szövegblokkok legyenek bekezdésekre bontva

- A dokumentum egészére vonatkozó, általános margó

- Mint már mondtam, képek, amelyek szintén tiszteletben tartják a dokumentumra vonatkozó margókat

- Tartalomjegyzék, amely tartalmazza a már fent említett fejezeteket. Bónusz pont ha kattintásra a fejezethez is ugrik, nem kötelező

- És mindez legyen minimum 10 oldalas, hogy jól látható legyen a követelmények megfelelő teljesítése.

Ezt nevezem én egy 'szokványos' dokumentumnak. És mint már mondtam, lehetőleg kevesebb mint 1 óra alatt. Ezt a gyerekfirkát meg szerintem dugd el mélyen a fiókba.

2020. nov. 12. 18:14
 12/43 anonim ***** válasza:
Oh, majd elfelejtettem: A feladat megoldásához nem használhatsz SEMMILYEN előre megírt kódot. Nem, azt a csoda kódot sem, amit te magad n+1 évvel ezelőtt megírtál magadnak erre a célra. Elvégre az egész mondandód arra épült, hogy bárminemű kész kód felhasználása nélkül is könnyen megugorható feladatról van szó.
2020. nov. 12. 18:16
 13/43 anonim ***** válasza:
Mi értelme van ennek pontosan? Mindkettőtöktől kérdezem. Mit akartok bizonyítani?
2020. nov. 12. 20:02
 14/43 anonim ***** válasza:
#13 Ő szeret badarságokat hordani, és mindenkibe belekötni, én pedig szeretem a képébe dörgölni, hogy egy inkompetens balfék. Nagyjából ennyi.
2020. nov. 12. 20:23
 15/43 anonim ***** válasza:

13: Ő tett egy nyilatkozatot, mi szerint ez a pdf generálás egy elég nehéz dolog, mert hát, a nyelv leírása is ezer oldal.

Valójában a pdf formátum egy hrtml-hez hasonló oldalleíró nyelvre épül. Az aló igaz, hogy 1000 oldalas a leírás, legalábbis az utóbbi, ami asszem az 1.7-es, de ebben helyet kap nagyon sok olyan dolog, amit az átlagember nem használ.

Ilyenek a beágyazott fontok, a klf. multimédiás lehetőségek, úrlapok, miegyebek.

Valójában egy pdf dokumentumot nem nehéz létrehozni. Meg kell ismerni a pdf fájlok szerkezetét, majd az alapvető opciókat és azok plain text formában kiírhatók a dokumentum tartalmával együtt. Ami nehézséget okozhat egy kezdőnek, az egyedül a compressed forma, vagy az extrémebb igények, a nagyon összetett tartalmi megjelenítés. Viszont, a fickó által soroltak egyike sem ilyen. Margin, header vagy footer, page numbering, creator's name, date, stb. Ezek nevetségesen egyszerű dolgok.

2020. nov. 12. 20:28
 16/43 anonim ***** válasza:
#15 Én nem tettem ilyen állítást, te ragaszkodtál hozzá, hogy ehhez fölösleges előre megírt könyvtárat használni, mert lám milyen egyszerű összerakni nulláról. Ez az állítás önmagában elég a szegénységi bizonyítványra, de gondoltam próbára teszem, hogy menynire is tudja hatékonyan kamatoztatni a tudását. Mint az kiderült, egyáltalán nem.
2020. nov. 12. 20:43
 17/43 anonim ***** válasza:

Ezt te írtad:

"#2: Azért azt nem mondanám, hogy könnyű. Adobe oldalán fent van a szabványról a dokumentum. 1000 oldal."

A könnyű ellentéte a nehéz.

Tudatlan, kötekedő, abszolút amatőr ember vagy, aki azt hiszi, hogy ami neki nem megy az másnak sem.

2020. nov. 12. 20:51
 18/43 anonim ***** válasza:
Nem, ezt nem én írtam.
2020. nov. 12. 21:38
 19/43 anonim ***** válasza:

"#2: Azért azt nem mondanám, hogy könnyű. Adobe oldalán fent van a szabványról a dokumentum. 1000 oldal."

Ez én voltam, de olyan szépen sikerült bemutatkoznod a válaszoddal, hogy itt is hagytalak. A többieknek is ezt javaslom. Egy ilyen ember nem alkalmas arra, hogy értelmes vitát lehessen folytatni vele.

2020. nov. 12. 23:52
 20/43 anonim ***** válasza:
0%

"de olyan szépen sikerült bemutatkoznod a válaszoddal,"

Neked sikerült olyan szépen megvillantanod a képességeidet, illetve, azok hiányát, hogy tényleg nem tudom, egyáltalán, mit is keresel itt? Hacsak nem olvasgatni, tanulgatni akarsz. Mert többre amúgysem vagy képes.

Neked is írom, meg a másik követelőző, amúgy dupla nulla kreténnek is, ne képzeljétek, hogy ide csak hozzátok hasonló, olyan fű-zöldek járnak, akik számára megoldhatatlan feladat némi formázott szöveg pdf fájlba foglalása és mások által írt libraryk nélkül még vizelni sem képesek.

2020. nov. 13. 00:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!