Mi a lényege a Bridge design pattern-nek?
Számomra ez egy kicsit nehézkes pattern, főleg mert nem nagyon tudom pontosan mikor kell a gyakorlatban alkalmazni és pontosan mire hivatott.
Remélem tudtok segíteni, legjobb lenne ha magyarul egy vagy pár mondatban a lényegét megfogalmaznátok, mint ahogy azt egy nagyon jó kolléga tette az Adapter pattern első válaszában, az ahhoz megfelelő válasz számomra nagyon hasznos volt. Az unokáimnak sem tudnám jobban megfogalmazni majd.
Hajrá fiúk.
var results = Google.search("real life example of bridge design pattern");
print(results[0]);
Az eredmény:
az egyesre kontra
if(false){
//amilyen az életem
} else {
//amilyen szeretném, hogy legye az életem
}
#3 Akkor megmutatom ez hogy működik:
var theThing = "Bridge pattern";
if(this.isWantingToKnow(theThing) && isWillingToLearn(theThing))
{
this.knowledge.add(theThing);
}
else
{
//itt vagy most
}
Egyetemre jár ez az ürge???
Remélem nem!
Nekem már mindenem tele van a hülye kérdéseivel. És ahogy magyarázza, hogy azért dobták ki interjúról mert nem tudott egy adott design patternt...
A fejem fogom.
Design pattern kérdés miatt nem dobnak ki interjúról. 10000 féle létezik és még több is. Általában a cégek sajátot használnak, ezért nem is kérdeznek.... amikor bekerülsz egy céghez az első pár hétben tanulsz és doksikat olvasol, hogyan történik a fejlesztés.
Ezek a patternek, amiket kérdezget, nem igazán használnák sehol, mert ahogy már mondtam: a színvonalas cégek sajátot használnak, még programozási nyelvből is esetleg. Például a Facebook olyan nyelvén van megírva, amit Te nem is használtál sohase, hiszen saját programozási nyelvük van.
Amúgy én sajnálom, hogy ez lesz az ilyen kérdésekből.
Sok pattern van, amit leírnak egyszer az is lehet hogy rosszul és itt meg ezt kapja az ember.
Egy tapasztaltabb kollégának inkább segítenie kellene, nem leszólni a tapasztalatlant.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!