A NaN értékre helyénvaló úgy tekinteni, mint egy hibaflagre?
Figyelt kérdés
2020. nov. 6. 15:08
1/6 anonim válasza:
Helyzettől függ, de nem feltétlenül.
De sok esetben tekinthető annak.
2/6 anonim válasza:
A NaN az nem hibaflag, olyannyira nem, hogy műveleteket is lehet vele végezni. Ha hibaképpen jön elő, az régen rossz.
3/6 anonim válasza:
A NaN inkább egy nem definiált eredmény. Általában lebegőpontos hibát jelez, de annál kicsit általánosabban viselkedik, például további hiba nélkül eredményt adhat összehasonlító műveletekben.
4/6 anonim válasza:
"nem definiált eredmény"
Vagy inkább "végtelen". Ha nem definiált eredményre jut a program, ott valami hiba van az algoritmusban...
5/6 zozo256 válasza:
Igen, én sokszor használtam annak dataframe-ekben. Így tudtam ellenőrizni, ha valahonnan hiányzik az adat. Vagy valamilyen adatmanipuláció után még több is keletkezhetett belőle, ha valahol volt eredetileg néhány. Az igaz, hogy lehet vele műveleteket végezni, de azok kb. semmitmondó műveletek, azokkal nem sokra megy az ember.
6/6 anonim válasza:
javascript be like:
typeof NaN // number
NaN == NaN // false
true && NaN // NaN
false && NaN // false
NaN + "hello" // NaNhello
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!