Hogyan tanuljak mneg hackelni?
Figyelt kérdés
Leszedtem virtusl boxban egy kali linuxot, megtanultam a terminal parancsokat, és a fontos eszközök használatát. pl metasploit,nmap stb. Elkezdtem tanúlni a hálózatok működését, hogy mi az a tcp, udp, meg az ilyeneket. A tryhack me, és a hack the boxon , youtube tutoriaalokból tanulok. Emelett elkezdtem pythont tanúlni, és értek a htmlhez meg a csshez. Szerintetek ez jó kezdés, vagy valamit változtassak?2020. okt. 27. 18:53
11/14 anonim válasza:
10: Jó régen lehetett. Ma már ezt nem tudnád megcsinálni. :).
12/14 anonim válasza:
Pont ugyanilyen szoftve volt, amit leírtál. Olyan 15 évvel ezelőtti talán. Valami Zombie volt a neve. Valakinél ott volt és tudtad az IP címét akkor csinálhattál mindenféle hülyeséget pl a CD ROM-ot nyitogattad stb. :).
13/14 anonim válasza:
#10, #11: Ansible. Ha fel tudod csempészni és tudsz megfelelő jogosultságot szerezni (ami igazából mindennek a feltétele) akkor elég jó kész megoldás lehet arra, hogy python scripteket futtassál remote távoli gépeken.
Viszont sajnos azok a régi "szép" idők elmúltak. Ma már egy win32 apira írt keyloggert sem lehet észrevétlenül futtatni win10-en megfelelő tanusítvány nélkül.
Alacsonyabb szinten talán könnyebb dolga lehet az embernek kernel hookokkal.
14/14 Alex Fly válasza:
Régi szép idők... Amikor még a munkahelyen én voltam a hálózat ura egy WinCrash használatával...
De ennek semmi köze a hackeléshez - tulajdonképpen a mai Kali Linuxszal bohóckodó scriptkiddyk színvonala.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!