Hogyan tanuljak mneg hackelni?
#4 #7 miért lett lepontozva?
Én sem vagyok "hacker", de alapvető sérülékenységek tesztelésére saját magam írtam meg a programot C-ben. Vannak dolgok, amelyekre csak ebben, vagy egy hasonló mértékben gépközeli nyelven van lehetőség.
A hackelésnek is nagyon sok területe van. Ha hálózatokra akar valaki specializálódni, akkor kívülről kell tudni minden layer csomagfelépítését és szabványát. Ha explotiokat akarsz írni célzott desktop alkalmazásokhoz, akkor pedig assembly és op.rendszer ismeretek. Megint más kérdés a "vírusok" előállítása.
Ha eltöltesz pár évet a szakmában (akár programozóként, akár hálózati mérnökként vagy rendszergazdaként), és elég jó vagy, akkor egy-egy sérülékenységet ki kell tudnod használni kali linux nélkül is. Használna a fene mások által írt pentest toolokat, amiről alig tudod, hogy hogyan és mit csinál.
Az emberi tényező pedig a legfontosabb. 100-ból 99 nagy hackertámadás az emberi butaság miatt, és nem a biztonsági rendszer kihasználása miatt tudott megtörténni.
Hackelni megtanulni így nem nagyon lehet. A sérülékenységek kihasználása és keresése egy olyan irány, amit csak nagyon mély szakmai tudás után lehet/érdemes választani. A kali-s scriptekkel csak saját magadat fogod nagy bajba sodorni.
8: Azért mert itt mindenki profi programozó.. Egyeseknek nem tetszik a valóság :D
De, hogy ne csak off legyen: Legegyszerűbb meg amúgy, ha csinálsz valami alkalmazást aminek valami haszna is van, raksz egy backdoort, leszedik, és azt csinálsz a géppel amit akarsz. 5 éve énis csináltam ilyet, reszleteket nem közlök, kapcsolgattam le az emberek monitorját, gépét és simán tudtam távolról böngészni a fajlrendszert, akarmit letölteni. (Igazábol (sajnos? :DD) csak pár emberről van szó) Bár egy jó tűzfal, vagy ha valaki visszafejti az alkalmazást könnyen rájön a dologra. Az a röhej, hogy egy virusirto se jelzett be rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!