Hol lenne érdemes programozást tanulni?
Jelenleg levelezőn vagyok egyetemen, teljesen nem belevágó szak, emellett van egy félállásom, viszont ez azt jelenti, hogy rengeteg szabadidőm is, ezért szeretnék belekóstolni a programozásba. A barátom annak tanult, próbál magyarázgatni, mini projectezgetünk, de rendes tudást nem várok el tőle.
Ha nem egyetemen szeretném tanulni, akkor hol éri meg elkezdeni a tanulást? Persze sose ér véget, az önfejlesztés is fontos, de ha egylőre azt se tudod mi-hol van, nincsenek teljesen alap információid, akkor azt se tudod mit keress, ha elakadtál.
Programozást mindig a legelején, az alapoktól érdemes tanulni még akkor is, ha valaki már ismer mondjuk 5 különböző programozási nyelvet, akkor a 6-diknál is az alapoktól kell kezdeni, nem pedig ott, hogy: "Szeretném megírni a GTA VI-ot a haverokkal, de csak szerdán délután 16 órától 18-ig érünk rá, mert ugye a hétvége a bulizásról szól, a többi napon meg el vagyok havazva."
Ha még egyetlenegy programozási nyelvet sem láttál, bár azt mondtad a barátoddal mini-projekteket csináltok... ...nos feltételezem vagy SharpC-ben, vagy Python-ban, ugyanis mindenki ezekkel kezdi, pedig mint említettem az alapokat kellene megismerni és ezek egyike sem ezt kínálja.
Minden programozási nyelv tanulása általában azzal kezdődik, hogy kiírjuk a képernyőre a "Hello World!"-öt:
Ha megnézed őket tulajdonképpen csak felfogásbeli különbség van a nyelvek között, azaz kinek melyik jön be.
Válassz egyet, mondjuk 35 évvel ezelőtt a BASIC-et mondták volna, 30 évvel ezelőtt a Pascal-t, mármint első tanulós nyelvnek, manapság meg mindenki mondja a magáét... :-)
Bár én mindig úgy tanultam, hogy valahonnan olvastam egy programozási nyelvről, majd vettem egy könyvet, amelyben lévő összes példát bepötyögtem az első oldaltól kezdődően és azokon végeztem kisebb-nagyobb változtatásokat, figyelve mi változik, aztán mire a végére értem a könyvnek, volt némi rálátásom.
Manapság Youtube-os tutoriálokat nézegetnek és azt hiszik, hogyha megnéznek egy másfél órás videót, akkor már tudnak programozni és megírják a következő operációs rendszert, ami persze makulátlan! :-)
Kedves első!
Kifejezett tanfolyamra, kurzusra gondoltam a "hol" alatt. Bocsánat, ha nem volt egyértelmű!
A programozásban pedig fontos a pontos és érthető megfogalmazás, ott nem lehet mellébeszélni... :-)
Programozni nem tanfolyamokon fogsz megtanulni, ott csak papírt szerzel, mert kell bizonyos helyeken, és csak irányvonalakat kapsz különböző mélységekben.
De a valós, tényleges tudást te magad szerzed meg, ehhez persze kell némi belső motiváció is, ha az nincs, akkor menj el valami másnak, bár ott is kell a motiváció, tehát ezt nem úszod meg.
Ha meg csak a pénz kell, akkor jogásznak, vagy politikusnak... :-)
Azoknak a birgéknek ne higgy, akik azt írják, hogy te csak magadtól fogsz megtanulni.
Az otthon, meg vidóból való önképzésnek csak gányolás lesz a vége.
Érdemi tudásra iskolában tehetsz szert. A tanfolyamokat is kerüld, mert csak a lehúzás a céljuk, nem az oktatás.
A járható út, felsőfokú szakképzés vagy egyetem/főiskola.
Szerintem meg kb mindegy, hogy hol kezded és mivel, a lényeg, hogy valamennyire valid anyagokat keress. Ez lehet könyv vagy épp akár online kurzus is (olvass utána a megítélésének) de akár még egy youtube videó is, de azért utóbbival elég óvatosan. Tudod: mint a wikipédia. Csak a fele igaz. :)
Ha pedig megvan az alap, csinálj pár hobbi projektet referenciának, majd menj el juniornak egy normális céghez (nem garázscég ahol csak sz@rfűrészelés megy) hanem egy olyan helyre ahol van büdzsé téged normálisan betanítani és mentorálnak a seniorok. NA tőlük fogsz megtanulni programozni. (Senior !== kiégett programozó)
#4: inkább ne szólaltál volna meg, nem tűnnél ennyire idiótának... :-) De te tudod, csak sajnos a fajtádból nagyon sok van, ilyeneket élve kellene eltemetni, talán humusznak jók lennétek... :-)
#6: mondjuk te se lehetsz valami nagy tálentum, hogy az apád húzna a farkára... :-)
A többiektől elnézést a szókimondásért, csak vannak akik ebből értenek, vagy ebből sem? :-)
"Érdemi tudásra iskolában tehetsz szert"
Dehogy tehetsz....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!