A Python-t hogyan érdemes tanulni?
Tanfolyam, magántanár, Youtube tutorial-ok?
(Nyilván talán ezek kombinációja, de melyik legyen a leghangsúlyosabb.)
"Vagy milyen tanulási módszert ajánlasz a Python-hoz olyannak, aki korábban sose programozott?"
Sokszor elhangzott, hogy a Python nyelv tanulása és a programozás általános tanulása nem feltétlenül azonos. Persze lehet párhuzamosan, pl. a Python-t, mint tanulónyelvet használva, csak ne úgy képzeld el, hogy a nyelv megtanulásával egyúttal "programozni" is megtanulsz majd.
Amúgy fentebb jókat írtak, úgyhogy hajrá.
Még annyi kérdésem van, hogy az elején nem érdemes több nyelvet egyszerre tanulni igaz?
Mert a Python mellett az R-t ajánlották még, ami a szakmai profilomba illene. (Közgazdász vagyok egyébként.)
A tanulás nagy része úgysem a Python nyelvről fog szólni, hanem az algoritmizálás gyakorlásáról, a gondolkodásmód fejlesztéséről. (Például a programozási tételekről, bár nem szeretem, mikor ezeket így tételesen, szárazon tanítják.)
Szerintem maradj egy tanulónyelvnél, amíg ki nem alakul egy minimális algoritmikus gondolkodásmód, ill. amíg átlátod a változók, függvények, ciklusok, feltételek, kifejezések, típusok, stb. alapvető szerepét, működését. Aztán ezek nyelvenként úgyis picit változhatnak, ami az elején csak feleslegesen bekavar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!