Csak pythonnal el lehet helyezkedni a piacon?
Most kezdem az egyetemet és szeretnék 1 nyelvvel foglalkozni huzamosabb ideig és a kérdésem, hogy Magyarországon (főleg Szegeden) csak Pythonnal munkába tudnék állni egy olyan 1,5-2 év tanulás után?
A miért Python kérdésekre: Top1 nyelv, használom már egy ideje bár csak az OOP-ig jutottam, tehát semmiféle libraryt nem használtam még, illetve tetszik is a syntax.
Igazából azt sem tudom, melyik irányba lenne érdemes nézelődni. Backend, A.I., M.L. mik vannak még egyáltalán? A matekos része meglenne mivel Proginfóra megyek.
Python-t itthon inkább kiegészítő nyelvként használják más nyelvek mellett, én nem építenék kizárólag Python tudásra.
De tájékozódj, hogy Szegeden mennyire keresett a Python fejlesztő.
Nézz szét az álláshirdetések között, menj el állásbörzére, kérdezd meg ismerőseidet stb.
Úgy ahogy mondod, aztán tessék sóhajtozni, hogy ennyi pénzért még a lapátot sem támasztod :D
Na de viccet félretéve: az igazi programozó ott kezdődik amikor 5+ egymástól drasztikusan eltérő programnyelven készített már mások számára hasznos programot. Miért? Azért, mert ő már valószinűleg jobban tud programozni, szemben azzal aki egy nyelvet tud jól használni. Ilyen szempontból a python zseniális választás, sok helyen keresik. Valóban kiegészítő nyelv, szóval kell majd más is, de mint mondtam, a több jobb. A szélesebb látókör jobban fog segíteni, mint plusz egy év tanulás egy másik nyelvben. Az hogy ismered hogy X problémát Y nyelven ennyire egyszerű megoldani, Z nyelven meg annyira bonyolult, akkor jobban fogsz tudni a problémának megfelelő eszközt választani. Szemben azzal, ha valakinek van egy... nem is nyelv, hanem framework ismerete, és mindent azzal akar megoldani. Csak azért mert meg lehet oldani, közel sem biztos hogy ideális választás.
Ah, de sokat írtam. Lényeg hogy tanuld csak a pythont, jó az alapnak!
"A miért Python kérdésekre: Top1 nyelv"
Azért top1 nyelv, mert annyira könnyű, hogy ezen tanulnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!