Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mit ajánlanátok első programoz...

Mit ajánlanátok első programozási nyelvnek és miért azt?

Figyelt kérdés

2020. aug. 13. 21:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
2020. aug. 13. 21:15
 2/13 anonim ***** válasza:
Első: Lineklehetsz még kb 1000 ilyen kérdést, mert legalább annyiszor feltették már.
2020. aug. 13. 21:23
 3/13 anonim ***** válasza:

Charm.

Legjobb.

2020. aug. 14. 08:14
 4/13 anonim ***** válasza:
Amelyikkel később dolgozni akarsz. Tanulni bármelyik nyelv jó, akkor meg már azt tanuld, amit használni fogsz.
2020. aug. 14. 22:17
 5/13 anonim ***** válasza:
39%

Ha könnyen szeretnél megtanulni programozni (itt ezt az alapokra értem) és később a nehéz dolgokba belevágni, akkor python. Ha szeretnél nehezen elkezdeni tanulni, de később cserébe minden nyelvet könnyen felveszel akkor c++.

Miért python?

-könnyen megtanulható

-olyan mint ha pseudo kódot írnál

-népszerű, rengeteg videót és egyéb remek up to date forrást találsz belőle

-hamar képes leszel izgi nem csak command line-os programokat írni, ami majd boostolja az önbizalmad

Miért C++?

-Mert nem fogod tudni elkerülni, ha (normális) programozó szeretnél lenni, akkor kell egy alap C++ tudással rendelkezned (nem tudom elmagyarázni miért, mert nem tudsz programozni még), így jobb túlesni rajta az elején és kihasználni, hogy minden nyelv egyszerű lesz utána

-Nincsen előre megírt, az életedet nagyban megkönnyítű hasznos függvények, szóval ami pythonba 5 perc lenne, az itt 1 óra lesz, mert magadnak kell megcsinálni (ez által rengeteget tanulsz)

Egyébként nem sokat számít, hogy mivel kezded. Én javával kezdtem, utána c++, python, c#, c, javascript (meg a társai css html), php, matlab, R, kotlin és végül java nyelvvel helyezkedtem el. Szóval nem igen számít, mert egy programozónak a nyelv csak egy eszköz. Nekem pl kotlin lett a kedvenc nyelvem és a jövőben tervezek váltani, amennyiben elterjed mobilon kívülre is (tudom nagyon jól nem csak android fejlesztésre használják, de jelenleg nincs annyira sok munka belőle androidon kívül).

Szóval lényeg a lényeg, keress egy nyelvet aminek szimpi a hangzása és vágj bele ebbe a csodálatos stack overflow-val teli utazásba. És ha programozó leszel, akkor előre is üdv a klubban és sok sikert!

2020. aug. 15. 01:49
 6/13 anonim ***** válasza:
27%
Ne tanulj meg programozni pls. Már üvölt rólad ezzel a kérdéssel hogy lusta vagy. Nem kellenek ilyen kollégák, ne rontsd a színvonalat. Kösz.
2020. aug. 15. 07:54
 7/13 anonim ***** válasza:

"-Mert nem fogod tudni elkerülni, ha (normális) programozó szeretnél lenni, akkor kell egy alap C++ tudással rendelkezned (nem tudom elmagyarázni miért, mert nem tudsz programozni még), így jobb túlesni rajta az elején és kihasználni, hogy minden nyelv egyszerű lesz utána

-Nincsen előre megírt, az életedet nagyban megkönnyítű hasznos függvények, szóval ami pythonba 5 perc lenne, az itt 1 óra lesz, mert magadnak kell megcsinálni (ez által rengeteget tanulsz)"

Egyik sem igaz.

C++ tudásból egyedül az hasznos, hogy tudja nagyjából utána, hogy miért van cím és érték szerinti átadás egy kicsit mélyebben. Ennyiben ki is merült a dolog, és ezt alap szinten össze lehet foglalni 3 mondatban. Emiatt nem mondanám azt, hogy érdemes C++-al kezdeni. Én is azzal kezdtem, több könyvet is elolvastam róla.

Előre megírt függvények meg kulcsszavak C++-ban is vannak, főleg a korszerű változatában. Meglepődnél, de még ma is fejlődik. Pont nem rég láttam egy updatet, amelyben valami új funkcionalitást beleraktak a nyelvbe pár hónapja, de már nem emlékszem pontosan mit, nem foglalkozok már azzal a nyelvvel.

TBH java vagy C# jó kezdő nyelvnek. Hasonlítanak, és mindent megtalálsz bennük, a jó dolgokat és a szo.ást is amivel könnyen elsajátíthatod a programozást.

2020. aug. 15. 10:58
 8/13 anonim ***** válasza:

"C++ tudásból egyedül az hasznos, hogy tudja nagyjából utána, hogy miért van cím és érték szerinti átadás egy kicsit mélyebben."

Ennél azért több. :D Ezt csak azok mondják, akik a nagyon alapokat vették.. Huu ember.. ezernyi más és jó dolog van a C++-ban, ami más nyelvekben nincs.

Amúgy az valóban hülyeség, hogy nincsennek függvények, mert rengeteg van. Rengeteg! Ugyanúgy, mint Pythonba, Java stb. Előre minden megvan írni vagyis ugyannyi dolog és a függvénykönyvtár sem kevesebb.

Viszont nem csak a mutató és referenciába merül ki a különbség.

2020. aug. 15. 12:21
 9/13 anonim ***** válasza:

"Pont nem rég láttam egy updatet, amelyben valami új funkcionalitást beleraktak a nyelvbe pár hónapja,"

Sok újítás jött a C++20-al. Meg igazából minden évben jön. Sőt! Gyorsabban is fejlődik, mint bármely más nyelv, hiszen a többi nyelvnél ellentétben pl python a függvénkönyvtárok növekednek és nem a nyelv. Amúgy Modern C++-nak hívják. Amire szerintem gondolsz kulcsszó az ez pl: [link]

2020. aug. 15. 12:23
 10/13 anonim ***** válasza:
73%
Amúgy az is igaz, hogy elkerülhetetlen és kikerülhetetlen a C++, hiszen minden mai interpretált nyelv fordítóját abba írják.
2020. aug. 15. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!