Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért csinálják ezt?

Miért csinálják ezt?

Figyelt kérdés
Van Magyarországon egy Logiscool nevű tábor ahol gyerekeknek "programozást" oktatnak 40.000 forintokért (Blokk alapú scratch copy programban). Az a kérdésem hogy miért verik át a gyerekeket azzal hogy a scratchhel "programoznak"? Ráadásul a szülők is megengedik nekik hogy menjenek mert hát informatika abban van a jövő...

2020. aug. 13. 16:12
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
A gyerekeknek meg lehet tanítani a webfejlesztést, egyszerűbb scriptnyelveket nagyon egyszerűen. Én is így tanultam, és egy barátom is így tanult. Mind a ketten nyolcévesen kezdtük, mivel unatkoztunk az iskolában, és megtanultuk, nem romlottak tőle a jegyeink és az agysejtjeink se hullottak el. 40 ezer forintot meg hülyeség kidobni a Roblox táborra és a blokk alapú dolgokra. Egy osztálytársammal beszélgettem, mesélte hogy ő volt logiscoolos és programozott, megkérdeztem milyen nyelven köpni nyelni nem tudott. Leírása alapján egy napközis tábor volt ahol leültették őket a gép elé...
2020. aug. 14. 00:31
 12/17 A kérdező kommentje:
5/11 De, sajnos átverik. Vannak youtubeon ilyen videók, ahol megkérdezik a diákokat hogy milyen ott tanulni és mik szeretnének lenni. Erre a kissrác nagyon elhiszi magáról hogy jól programozik és ezzel akár pénzt is kereshet, szegénynek milyen csalódás lesz, amikor majd rájön hogy a kódolás a legtöbb embernek unalmas.
2020. aug. 14. 00:34
 13/17 A kérdező kommentje:

Meg voltak másfajta videók is, ahol a 18 éves srácok még mindig a vegyes felületen készítenek el egy else if elágazást a "spriteokkal".

Nagyon lassan tanítanak, hogy a legkisebbek is megértsék. Nem tartanám amúgy hülyeségnek ezt, ha személyre szabott oktatás lenne, és szem előtt tartanák, hogy ha valaki előképzettséggel megy oda, az bizony unatkozni fog, ami pedig neki való lenne ahhoz meg másfél éveket kell elszenvednie a logiscoolban pénzért, nyilván akkor ugrott az egész.

2020. aug. 14. 00:36
 14/17 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező - nem bántásból - de nagyon fiatal vagy még és nagyon magas lovon ülsz.

"A gyerekeknek meg lehet tanítani a webfejlesztést, egyszerűbb scriptnyelveket nagyon egyszerűen."

Persze van akinél lehetne, de ne magadból indulj ki.

Van aki önszorgalomból megtanul egy bizonyos szintet, de van aki először lát bármilyen fejlesztőfelületet. Nagyon sokfélék az emberek - vannak akik (azt hiszik magukról, hogy) már jól programoznak, valaki szépen rajzol, van aki jól énekel, van aki erős/gyors,...

"40 ezer forintot meg hülyeség kidobni a Roblox táborra és a blokk alapú dolgokra."

Még egyszer mondom: ez a piacgazdaság - minden pénzbe kerül. Ha a szülő ki tudja fizetni és a gyereknek élményt jelent, akkor mindenki jól jár.

"ha személyre szabott oktatás lenne, és szem előtt tartanák, hogy ha valaki előképzettséggel megy oda"

Persze tök jó lenne a differenciált oktatás, de ahhoz sok (jól képzett/lelkes/jól fizetett) tanár kellene (ami nincs).

"Erre a kissrác nagyon elhiszi magáról hogy jól programozik és ezzel akár pénzt is kereshet"

Remek, van elhivatottsága. Ha ez hosszú ideig kitart, akkor később akár még "pénzt is kereshet".

2020. aug. 14. 01:20
 15/17 anonim ***** válasza:

"A gyerekeknek meg lehet tanítani a webfejlesztést, egyszerűbb scriptnyelveket nagyon egyszerűen."

Meg hát, én is önállóan tanultam 10 évesen Basicet meg Pascalt, ugyanakkor segítettem már 15-16 éves középiskolásoknak is felkészülni C#-ból, és azt látom, hogy sok esetben még az egyébként értelmes tiniknek is akadnak gondjaik az egyszerűbb vezérlési szerkezetek megértésével is. Az, hogy vagyunk páran akik nagyon fiatalon megtanultuk a programozás alapjait, egyáltalán nem jelenti azt, hogy ez lenne az általános.

"mesélte hogy ő volt logiscoolos és programozott, megkérdeztem milyen nyelven köpni nyelni nem tudott"

Mert a nálunk a Scoolcode mint platform, IDE és programozási nyelv nincs élesen szétválasztva. Nem is hallottam még tőlük sosem, hogy megnevezték volna magát a nyelvet (ami StageSCript). Egyébként teljesen mindegy, milyen nyelven programoznak.

"Leírása alapján egy napközis tábor volt ahol leültették őket a gép elé..."

Hát ha a barátodnak csak ennyi jött át, akkor lehet, hogy az ő képességeivel van probléma...

"Nem tartanám amúgy hülyeségnek ezt, ha személyre szabott oktatás lenne, és szem előtt tartanák, hogy ha valaki előképzettséggel megy oda, az bizony unatkozni fog, ami pedig neki való lenne ahhoz meg másfél éveket kell elszenvednie a logiscoolban pénzért, nyilván akkor ugrott az egész."

Szerintem te nem érted magát a koncepciót. A cél nem az, hogy piacképes rogramozókat neveljenek. Ez nem egy iskola, még ha a neve arra is utal.

A Logiscool a programozás _alapjait_ szeretné átadni a gyerekek számára játékos, élményteli formában. A Logiscool sehol nem állítja, hogy ha elvégzed a képzésüket, akkor programozó leszel, aki ezt gondolja, az valamit nagyon félreértett.

"40 ezer forintot meg hülyeség kidobni a Roblox táborra és a blokk alapú dolgokra."

Szerintem pedig hadd döntsék el a szülők, hogy mire akarnak költeni.

2020. aug. 14. 11:00
 16/17 anonim ***** válasza:

A kérdezőnek annyi a problémája, hogy ő szpott a webfejlesztéssel 8 évesen, és szerinte mindenkinek ezt az utat kell bejárnia, csak ezt aggodalom mögé próbálja rejteni hogy ne tűnjön akkora gyökérnek. Nem vagy különleges attól hogy szöveges formában kódolsz, és ők sem kevesebbek attól hogy nem, uff.

Ilyen jellegű eszközöket egyébként rengeteg helyen használnak produkciós környezetben is pl a játékiparban, vannak szituációk amikor sokkal egyszerűbb és gyorsabb valamilyen vizuális programozási eszközt használni hagyományos kód helyett.

2020. aug. 14. 12:45
 17/17 anonim ***** válasza:
Megnézem, hogy egy 8 éves mikor fog webfejlesztést tanulni és bármit is produkálni. :) Lehetséges, de ahhoz zseninek kell lenni. Úgy 1 millióból 1 talán.
2020. aug. 14. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!