Hogyan kellene elindulni szoftvertesztelő irányba?
-okj képzések
-online tanulás
mennyire nehéz bekerülni 30 plusszosan gépészetről átváltva erre a területre
Érdemes megnézni az ELTE felsőoktatási szakképzését. Két éves, és lényegében a programtervező informatikus alapszakból vannak benne a gyakorlati tárgyak. A papír minősége valahol az OKJ és BSc között van.
Több előnye is van:
- államilag támogatott,
- ennél tudományosabb képzést nem kapsz ezen a szinten,
- ha később úgy gondolnád, hogy szeretnél BSc-zni, akkor elfogadják ezeket a tárgyakat (az alapképzés felét így kilőtted),
- (ebben nem vagyok biztos, de) van kötelező szakmai gyakorlat, amivel szinte garantáltan találsz munkát, és van lehetőséged bizonyítani, így ottmaradni a cégnél (nincs ennél könnyebb módja a munkaszerzésnek).
Én egyelőre úgy látom a piacot, hogy egyik cég sem engedheti meg magának azt a luxust, hogy csak azért ne vegyen fel valakit, mert idősebben képezte át magát. Így sincs elég fejlesztő. De javaslom, hogy kezdd online tanulással, hogy beleláss mennyire érdekel ez a terület. Ugyanis ez nem az a szakma, amit lehet kizárólag munkaként végezni. Ha nem szereted, akkor vagy az idegeid vagy a munkád fog rámenni.
OKJ képzésből ha jól tudom vannak duális képzések, azok elég ígéretesnek tűnnek. Ha OKJ-t szeretnél, mindenképp egy ilyet válassz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!