Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen a jó programnyelv?

Milyen a jó programnyelv?

Figyelt kérdés

Arra lennék kivéncsi, hogy ki miért tart jónak egy programozási nyelvet, vagy egyáltalán, miért tart jobbnak egy nyelvet valamelyik másiknál?

Milyen szempontok érvényesülnek a kiválasztásnál?

2020. aug. 4. 09:18
 1/3 anonim ***** válasza:
56%
Erőforrás kezelés, platformfüggetlenség, elterjedtség
2020. aug. 4. 09:21
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Kinek mi, emberfüggő. Nekem a szintaktika is fontos pl.: ezért nem szeretem a Pythont. Nem azt mondom, hogy nem használom, hanem csak annyi, hogy nem tetszik. :) Hiába programoztam benne már sokat, egyszerűen nem tudom megszokni. Hozzászoktam a C,C++,C#-hoz.

De amúgy az a jó programnyelv amivel az adott feladatot a leghatékonyabban tudod megoldani. ;)

2020. aug. 4. 10:59
 3/3 anonim ***** válasza:

Számomra ezek fontos szempontok:

- Kellően sok oktatóanyag elérhető.

- Kellően széleskörű függvénytár áll rendelkezésre. Tehát ha van valamilyen célod, nem kell a problémához csak érintőlegesen kapcsolódó funkciók megírásával vesződni (statisztikai függvények stb).

- Gyorsan lehet benne fejleszteni, nincsenek felesleges bizbaszok (kapcsos zárójel hegyek, kukac, dollárjel stb. ebből a szempontból a Perl halál) Ez többnyire együtt jár a kód olvashatóságának javulásával.

- Jobban szeretem a magas szintű nyelveket, ahol a szintaxis közelebb áll a természetes emberi gondolkodáshoz. Ez is azt segíti, hogy gyorsabban menjen a fejlesztés.

Ami számomra nem fontos:

- Erőforrás kezelés, gyorsaság: ha nem elég gyors a kód, több szálra bontom a számításokat és több node-ra osztom. Ha nincs elég memória, nagyobb memória igénnyel kérem a clustert (GCP). Sokan nem szeretik ezt, de tudomásul kell venni, hogy az fejlesztő idő drágább, mint a CPU/RAM. Nem azt mondom, hogy sose kell optimalizálni, de az esetek többségében nem lényeges (mi is nemrég migráltuk a back-end-ünket Scala-ra).

- Platformfüggetlenség: Linux alól, Linux alá fejlesztek.

2020. aug. 5. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!