Mennyit számít, hogy valaki melyik informatika képzést csinálta meg a három közül? (mérnökinfó/gazdinfó/proginfó) Munkahelyen mennyire nézik a diplomát azon kívül hogy jó ha van?
Ott van, hogy a hallgatók 90 %-a már a képzési időszak végén alkalmazásban áll.
Ugyanez nem igaz a mérnökinfóra, a gazdinfóra meg még annyira sem.
Oké, elolvastam Falucskai János tapasztalatát, de a forrást linkeld már, hogy a mérnökinfósok és gazdinfósok helyzete rosszabb.
Mert eszerint pl. baromságokat beszélsz:
Ezért kérem, hogy linkeld már a hiteles statisztikát, ami alapján ezeket a kijelentéseket teszed.
"Mert eszerint pl. baromságokat beszélsz:"
Te amúgy józan vagy?
Úgy érzed, képes vagy értelmezni egy ilyen összesítést?
Mert én nem ezt tapasztalom.
A két képzés között napok vannak csak mint differencia és a külhoni munakvállalókat a kimutatás nem is tartalmazza.
A differencia adódhat magasabb bérigényből, szürke foglalkoztatásból, sok minden másból is.
Ebből azt levonni, hogy a proginfósokra kisebb a kereslet, hát ...
Azt be se mondom, hogy a proginfón végzettek több mint 60 %-a dolgozik fejlesztőként, míg a mérnökinfónál ez az arány mindössze valami 40+ százalék.
"Ebből azt levonni, hogy a proginfósokra kisebb a kereslet, hát ..."
De ki vonta le ezt a következtetést?
Én nem vonok le semmilyen következtetést, mert nem tudok mi alapján.
Ezt kérdezem már több komment óta, hogy te mi alapján teszed azt a kijelentést, hogy a proginfósok helyzete jobb a mérnökinfósokhoz vagy a gazdinfósokhoz képest.
Megkérdezem mégegyszer:
Mi alapján teszed ezt a kijelentést? Mi a hiteles forrás ennek a megalapozására?
Tudod, az ember éli az életét és a környezetében lévő információkat folyamatosan feldolgozza. Ennek folyamán kialakul vagy módosul benne egy kép erről, arról, amarról.
Az én személyes ismeretségi körömben tapasztaltak is megerősítik az észleleteimet és hát, az ELTE rektora sem fog egy cáfolható hazugságot éppen az egyeteme honlapján publikálni.
Neked lehetőséged van ezt az állításomat ellenőrizni ha elmész klf. állásbörzékre, ha megnézed az online/offline munkaerőpiaci keresletet, ha belátogatsz az egyetemre és ott elbeszélgetsz a végzősökkel, stb, stb.
"az ELTE rektora sem fog egy cáfolható hazugságot éppen az egyeteme honlapján publikálni"
Az ELTE rektora egy szót nem szólt arról, hogy rosszabb lenne a mérnökinfósok vagy gazdinfósok helyzete.
Én pont azt tapasztalom saját környezetemben, hogy semmivel sincsenek rosszabb helyzetben pl. a mérnökinfósok.
Ettől még nem mondom, hogy biztosan így van, mert nincs rálátásom a több ezer végzett infós hallgató elhelyezkedési adataira.
Neked nyilván van, különben nem tennél ilyen kijelentéseket gondolom.
ProgInfo=Computer Science
Mérnökinfo=Computer Science Engineer
Tehát minden mérnökinformatikus ProgInfos de egyetlen ProgInfos sem mérnökinformatikus.
Sakk és Makk!
:'DDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!