Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Tényleg nem számít a papír...

Tényleg nem számít a papír informatikai területen, csak a tapasztalat?

Figyelt kérdés
Tavaly kezdtem el az üzemmérnök informatikus szakot a BME-n, nagyon szeretem csinálni. Most nyáron is dolgoztam a tanultakkal (C#, .Net fejlesztőként projektmunkában vettem részt) Viszont mindenkitől azt, hallom, hogy ez egy értéktelen papír lesz, mert csak "Bprof". A másik oldalról viszont azt, hallom, hogy papír sem kell, ahhoz, hogy elhelyezkedjen az ember programozóként. Most akkor mi az igazság? Tényleg értéktelen lesz a diplomám vagy nem?
2020. júl. 31. 13:09
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
28%

Hát szerintem HR-esnek jó szűrő egy felsőfokú szakirányú végzettség...

Meg most őszintén egy BSc vagy egy BPRof elvégzése nem szabad hogy gondot okozzom bárkinek aki programozókent dolgozik.

2021. jan. 23. 09:32
 22/28 anonim ***** válasza:
12%
Nagyon ciki ha utólag derül ki hogy nincs papír. Kifogyott. Te meg ott állsz (ülsz) lehúzott gatyával.. :)
2021. febr. 11. 14:49
 23/28 anonim ***** válasza:
17%
Engem kifejezetten zavar ha nincs papír miután befejeztem a dolgom.
2021. márc. 14. 22:37
 24/28 anonim ***** válasza:
86%

Igen is meg nem is. Néhol (pl már a mi kis putris cégünknél is) elvárás a BSc (itt a "rossz" tapasztalatok miatt). Exkolega, akit kurúgtak tőlünk, mert nem dolgozott ilyen szánalmasan kicsi bérért (ő volt az egyik ok a min BSc bevezetésére gondolom), el tudod helyezkedni másutt egész jó bérért regionálisan. És egyáltalán nem szuper tehetséges, csupán szorgalmas.

Másik tag meg, aki papír nélküli az nálunk a cégnél ilyen minden projekthez értő tag. Egyetemre járt meg dolgozot a tanszéken de végül nem fejezte be. Egyik legnagyobb tudású a cégnél, szerintem ha el akarna menni innen egy kettőre össze fo$nák magukat annyira pótolhatatlan.

Szóval na. El lehet helyezkedni, végtérre a tudás fog számítani a helyek jó részén, de másfelől nyilván könnyebb ha van papírod. De hangsúlyozom, hogy anélkül is bőven találni munkát.

2021. márc. 15. 13:28
 25/28 anonim ***** válasza:
28%

#21 "Hát szerintem HR-esnek jó szűrő egy felsőfokú szakirányú végzettség..."

Nem az. A papír megléte nem reprezentatív, mert az érme mindkét oldala csordultig van szakmailag kompetens és inkompetens emberekkel. A végzettség alapján való szűrés:

1. Egy csomó kompetens embert kizárna a rostából

2. Továbbra is egy csomó inkompetens tag maradna a rostában

Szóval a HR-esek *nem* szűrnek diploma alapján, semmit nem segít nekik.

2021. máj. 27. 10:10
 26/28 anonim ***** válasza:
76%

Ugyan az mint ha azt kérdezted volna meg, hogy:

"Tényleg nem számít a papír az építőiparban, csak a tapasztalat?"

Van rengeteg állás ahol nem számít. Azaz lapátot a kezedbe nem csak diploma után adnak az építkezésen + rengeteg feladat van amihez egyátalán nem kell diploma, csak tapasztalat, de abból sok.

Meg persze van renteged területe az építőiparnak, ahol kell a diploma. Pl.: Építész nem lehetsz, csak úgy.

Informatikán belül is van sok pozíció, aminek jelentkezésekor ha nincs diplomád nem állnak veled szóba.

Rengeteg hely van, ahol szóba állnak veled, de ahoz valamit már le kellett raknod az asztalra.

Meg rengeteg hely, ahol konkrétan le sem sz--rják hogy van bármi végzettséged, ha demonstrálni tudod, hogy jó vagy a pozícióra úgy hogy ők ezt elhiggyék.

2021. máj. 28. 23:45
 27/28 anonim ***** válasza:
0%

Ez a kérdés is már egy lerágott csont, de úgy látszik nem megy ki a divatból.

Aki nem akar tanulni, az azt mondja, hogy nem kell hozzá papír. (végülis, ha apukád a cégvezető..., vagy már ismernek (vagy apukádat)..., vagy a lottó-on is szokott 5-ös lenni...)

Alapvetően egy normális cégnél ha bizonyítékot akarnak szerezni egy alkalmazottról, akkor megnézik, hogy milyen szakon végzett: abból ugyanis feltételezhető, hogy talán tapadt rá más is a koszon kívül.

Ha van píparod, akkor van egy kis tapasztalatod is, de ha azt mondo, hogy van tapasztalatod, nos maximum referenciamunkákkal tudnád bizonyítani.

2021. okt. 30. 19:26
 28/28 anonim ***** válasza:
72%

1. a munkáltató nem várja el a papírt

2. kis szorgalommal tudsz "programozó" munkát végezni

3. a webapp fejlesztés, crud alkalmazás gyártás nem programozás

4. ai-t, neurális hálókat, komolyabb projekteket nem fogsz fejleszteni, csak ha nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttél

2021. okt. 31. 00:33
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!