Ehhez a Join-os lekérdezéshez van javaslatotok?
Sziasztok!
Még csak most kezdtem el az SQL-t tanulni, úgyhogy pls hülyének még ne nézzetek, van egy szerintem iskolapélda egyszerűségű feladat, amit gondolom join-nal kellene megoldanom, de még elég nehezen fér be a fejembe a logikája, mert konkrét join-os feladatokra elég nehezen találok jó példákat, de ha kapok egy útirányt, szerintem utána könnyebben ráállok.
Szóval adott két tábla:
pool_cars
id | name | type | license_plate
--------------------------------
5 | Seat | Leon 1P | AAA999
8 | Opel | Astra F | BBB999
pool_car_users
id | firstname | pool_car_id | has_fuel_card
1 | John | 8 | true
2 | Greg | 5 | false
3 | Michael | 5 | true
Feladat:
Egyetlen egy SQL lekérdezéssel meg kell találnom azt az autó használót (pool_car_users táblában) akinek van tankolókártyája (fuel card true, eddig oké) ÉS aki által használt autó rendszáma "AAA999", neki kell visszaadnom a keresztnevét.
(Amúgy PHP-val együtt tanulom)
Thx a segítséget!
SPOILER ALERT
SELECT firstname FROM pool_car_users, pool_cars WHERE pool_car_users.pool_car_id == pool_cars.id AND has_fuel_card == 1 AND license_plate == "AAA999";
SELECT firstname FROM pool_car_users INNER JOIN pool_cars ON pool_car_users.pool_car_id == pool_cars.id WHERE has_fuel_card == 1 AND license_plate == "AAA999";
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!