Miért nem sikerül megváltoztatni a h1-es fejlécet ezzel a JavaScript kóddal?
HTML és CSS-t már viszonylag megtanultam, ma elkezdtem tanulni a JavaScriptet egy könyv alapján. Már kisebb ismeretem van a programozásban így ugye az alapokat könnyű elsajátítani (változók, ciklusok stb..)
Próbálok a könnyvel haladni és "gyakorlófeladatokat" adni magamnak. Itt csak egy egyszerű fejlécmódosítást szerettem volna végrehajtani úgy, hogy végigmegyek a DOM fán, és nem pedig közvetlen id-vel hivatkozok rá. Sajnos valamiért nem sikerül. Bizonyára máshogy működnek a dolgok, de akárhogy is próbálom net alapján nem sikerült.
Mi lehet a probléma?
Kód linkje: [link]
oooh ezt is próbáltam, csak így:
var y = hely.getElementsByTagName("h1")[0];
y[0].innerHTML = ujszoveg;
a w3c így ajánlotta, de gondolom akkor csak listánál kell így használni,
köszönöm
ha jól tudom akkor a getelementsbytagname többet is eltárolhat (pl. van 3db h1 tag), így gondolom fontos odaírni az indexet is, hogy mely elemet szeretnénk módosítani
legalább is azthiszem emiatt, de ha tévedek akkor nyugodtan javíts ki :D
A #2 kérdésednél, ha már egyszer az y változóba betöltötted a 0. h1 elementet, akkor értékadásnál ne hivatkozz annak a 0. elemére, mert az értelmetlen.
var y = hely.getElementsByTagName("h1");
y[0].innerHTML = ujszoveg;
vagy
var y = hely.getElementsByTagName("h1")[0];
y.innerHTML = ujszoveg;
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!