Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen nyelvet ajánlatok egy...

Milyen nyelvet ajánlatok egy kezdőnek?

Figyelt kérdés
Unokatestvéremet akarom tanítani, még sose találkozott programozással.
2020. júl. 25. 12:19
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
#10: Miért számít, hogy milyen nemű?
2020. júl. 26. 07:25
 12/22 anonim ***** válasza:
#11: Annyira nem lényeges (ezért van ott a hangulatjel) - bár oktatási szempontból kissé más motiválást igényelhet egy fiatalabb lány programozásra tanítása mint egy fiút.
2020. júl. 26. 11:12
 13/22 anonim ***** válasza:
Ha fiatal az unokatestvéred vagy játékosan szeretnéd neki megtanítani, akkor Scratch vagy Imagine Logo, játékok közül pedig Human Resource Machine.
2020. júl. 26. 15:38
 14/22 anonim ***** válasza:

Nekem a C# volt a legszimpatikusabb, legérthetőbb annó 2010 környékén, amikor ugyanis végzős középsulis voltam, és ez volt az az időpont, amikor magamtól is elkezdett érdekelni, és nem csak azért csináltam, mert a szakmám tárgyát képezte kötelezően. Bár lehet nekem csupán azért a C# jött be, mert játékfejlesztőnek tanulok, és ehhez volt kész framework, amivel piszok könnyű volt elkezdeni 0 tudással is kb. (legalább is a 2D-t, 3D-re ott az Unity inkább), és egyből vizuális, látható eredményei voltak annak, amit csinálgatok. Szóval nálam ez a konzolos applikációval való kezdés nagyon nem jött be, valahogy mindent fordítva csináltam.

Egy azonban biztos, ha csak a pénz a motiváció, akkor nem lesz hosszúéletű a tanulás, próbálgatás. Ha unokatesódnak van konkrét célja, és nagyon erősen motivált, de úgy áll hozzá startban, hogy ő ezzel lehetséges, hogy soha nem fog pénzt keresni, mert nagyon bonyolult, és vagy eljut arra a szintre, vagy nem, de viszont mindenképp kellően izgalmasnak találja az elsajátítását, és minden apró kis lépés nagy adag adrenalint és sikerélményt ad neki, akkor az ilyen fajta embernek előbb jósolok szép jövőt ebben a szakmában, mint bárki másnak, aki startban a pénzt látja maga előtt.

Szóval szerintem csak akkor működik ha:

- Van vele konkrét célja

- Magától kezd érdeklőni iránta, és nem más hatására, unszolására, nyomására

- Semmiképp sem a sok pénz miatt mutat érdeklődést iránta

- Minden apró kis lépés nagy adag eufóriát okoz neki

2020. júl. 26. 17:06
 15/22 anonim ***** válasza:
Én a Java, Kotlin, vagy GDScript nyelveket ajánlanám.
2020. júl. 26. 17:53
 16/22 anonim ***** válasza:

Ha igazán érteni akar hozzá akkor egy egyszerűbb mikroprocesszor assembly kell (pl. 6502 vagy ARM, nem pedig x86).

C szintén jó kezdésnek.

2020. júl. 28. 22:21
 17/22 Atcsy ***** válasza:
Baromi jo appok vannak a playstoreban. Google is csinalt direkt ilyen tanitojelleggu appok. Ezek ismerkedeshez es, hogy az illeto eldontse, hogy akarja ezt az egeszet, nos erre nagyon jok.
2020. júl. 29. 09:58
 18/22 anonim ***** válasza:
49%
Ha azonnal látni akarod az eredményt akkor nem Telefonra tanulsz, hanem veszel egy Arduinot vagy egy Arduino starter kit-et vagy hozzá szenzorokat ..stb és elkezded programozni. Na itt azonnal látod az eredményt. ;). Mellette még kis elektronikát is tanulsz.
2020. júl. 29. 11:04
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Lassan már programozás helyett autót fog szerelni :DDDD folytassátok csak!
2020. júl. 29. 11:22
 20/22 anonim ***** válasza:
49%
Miért? A mikrovezérlő programozás nem programozás? Főleg, hogy C nyelvben írod például vagy akár C++-ban ... Ugyanaz, mintha Console-ra programoznál csak itt van látható eredmény és kezdőként nagyon el lehet vele lenni, ha egy kicsi érdeklődést mutat iránta.
2020. júl. 29. 11:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!