Egy függvénynek lehet több visszatérítési értéke?
Tehát tegyük fel, hogy írok egy olyan függvényt, ami bekéri a kör sugarát, majd visszadobja a területét és a kerületét.
Aztán a képlet szerint számol és megjelenik a két return.
Megpróbáltam, nem működik, szal én vagyok a béna, vagy ez így nem megy?
9nek, július 25. 13:35
Mit gondolsz az olyan matematikai függvényekről amik több értéket szolgáltatnak? Gondolj csak a kör egyenletére, vagy bármi olyanra, amikor egy x-hez több y tartozik.
Programozásban meg aztán sokkal szélesebb lehetőségek vannak. Miért ne akarhatna több értéket visszaadni. Például van egy függvénye aminek az a neve hogy "minek_a_negyzete_ez_a_szam" és mondjuk 4 paraméterrel hívva jó választás ha tömbben adja vissza [-2,2]
Volt egy válaszoló aki referenciakent adna át. Ez is jó lehet amúgy. Mondjuk egy javascriptben igy tudnam elkepzelni:
var p={results:[], number: 4};
function f(p) {
p.results.push(-2);
p.results.push(2);
}
De tényleg nyelv függő, hogy mire van lehetőség. A konkrét esetben meg mondjuk
return {kerulet: 2*r*Math.PI, terulet: r*r*Math. PI};
Az ilyen azért jobb picit, mint a tömb, mert nevesített hogy mi micsoda, igy olvashatóbb lesz a kód. A tömb tömörebb, de kevésbé beszédes. Az embernek vagy emlekeznie kell, vagy le kell dokumentálnia hogy az egyes tombindexen az van hogy... Meg hogy a tömb sosem lesz kettőnél hosszabb sem rövidebb. De technikailag az is jó megoldás.
Vagy lehet trükközni...
A függvény visszaadja egy stringben a kerületet, majt pl. egy space után a területet. Aztán amikor a függvényt meghívtad, a visszaadott stringet splitteled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!