Ez ne migazán számítástechnikai kérdés, egyébként pedig attól függ, hogy hogyan adózik.. sztem kérdezd meg tőle.
2019. dec. 12. 18:51
2/10 anonim válasza:
(Már ha egyáltalán adózik, mert én pl csak egy A4-es laot szoktam kapni, hogy mit cseréltek olajcsere alkalmával...) És a neten őt ajálották, mint legjobb budapesti szerelő az én autó típusomhoz. Ne mintha engem érdekelne, nem vagyok NAV, csak gondolom a többség hasonló...
2019. dec. 12. 18:53
3/10 anonim válasza:
Ezt adócsalásnak hívják.
Amúgy ha céges számlára veszitek, bukjátok a jótállást!
2019. dec. 13. 00:29
4/10 anonim válasza:
Mért buknák a jótállást? Max az internetes vásárláshoz tartozó elállási jogot bukják, mivel az csak magánszemélyekre vonatkozik.
2019. dec. 13. 11:31
5/10 anonim válasza:
"Mért buknák a jótállást?"
Mert "KÖTELEZŐ JÓTÁLLÁS NINCS A VÁLLALKOZÁSKÉNT VÁSÁRLÓK RÉSZÉRE"
Csak szavatosság van.
2019. dec. 13. 11:52
6/10 anonim válasza:
Bocs ez kimaradt.
151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet
2013. évi V. törvény 8:1.§ 3. pontja
2019. dec. 13. 11:55
7/10 anonim válasza:
Ok, akkor nevezd szavatosságnak... nekem mindegy minek hívod.. a lényeg, hogy ha elromlik garanciális időn belül, akkor megjavítják. Ez cégekre is vonatkozik.. nem tudom már hányszor voltak szervízelni nálunk laptopokat, soha semmi probléma nem volt belőle, pláne hogy általában foggalmuk sincs róla, hogy ki a tulajdonosa a gépnek, csak egy sorozatszám alapján ellenőrzik hogy garaciális-e a gép.
2019. dec. 13. 12:11
8/10 anonim válasza:
Nagyon nem mindegy, hogy jótállás, vagy szavatosság. Szavatosság estén bizonyítási teher a vásárlón van!
2019. dec. 13. 17:42
9/10 anonim válasza:
Jótállási hegy szokott lenni, szóval gondolom az nem szavatosság. De egyébként tökmindegy, ti nem szervizeltettetek még laptopot? Én már rengeteg cégnévre vásárolt laptopot szervizltettem és még csak a számla sem kell hozzá, és jótállási jegy is csak bizonyos típusoknál, amin (most megnéztem egyet) és nincs is rajta ki vette.
Nem vitatom, hogy jogszabály szerint nem kötelező a garancia céges vásárláskor, de a gyarkolat nem ezt mutatja, egyetlen esetben sem láttam mág példát arra hogy probléma lett volna abból, hogy a vevő nem magányszemély. És nem csak laptop esetén, hanem semmilyen elektronikai termék esetén.
2019. dec. 13. 23:26
10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Valamint nálunk is van céges eszköz,. nem laptop, de ha úgy nézzük akkor vállalkozó vette, és már nem egyszer volt szervizelve, pedig használatunk miatt romlottak el elég hamar.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!