Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen úton tanuljak tovább...

Milyen úton tanuljak tovább ha a játékfejlesztés érdekel?

Figyelt kérdés
Tudom elég gyerekes és egy tipikus kockának gondolsz most aki nem tudja, hogy mihez kezdjen az életével de nem ez a helyzet. A válasz elég egyszerűnek is tűnhet hiszen lényegében programozni kell csak nem? Nem. És hát ez az. Több terület van, programozó, designer, grafikus... ezek közül nem nagyon tudom melyik érdekelne jobban. Most tartok továbbtanulás előtt és nézegetem, hogy milyen Gimibe/felsőbe menjek tovább, de mindenhol ugyanabba a zsákutcába ütközöm. Ugyan tanítanak ott programozást de emelet lesz még hálózati, gépészmérnöki, szoftverfejlesztői szak... ezek nem éppen nekem kedvező részek. Lehet, hogy csak töltő tantárgyak és le kell őket nyelni mint a 8 évi "sose fogom használni de kell tudni ha már infós vagy plusz kell, hogy kijárd a sulid" tantárgyait. Egy szó mint száz, milyen intézményeket tudnátok ajánlani ami diplomát ad de azzal a területtel foglalkozik (legalább töbségben) ami engem nem riaszt el? Válaszokat előre is köszönöm.

2020. júl. 24. 17:27
 1/3 anonim ***** válasza:

Először is fontos eldönteni, hogy a játékfejlesztésnek melyik részével akarsz foglalkozni: játékmotort szeretnél fejleszteni, vagy magát a játékot? Ezek olyannyira különálló területek, hogy alig van közük egymáshoz.

Ha olyan eszközöket szeretnél fejleszteni, mint pl a Unity, Unreal Engine, CryEngine, Frostbite, amikkel a játékok készülnek, akkor az egyik legfontosabb dolog a matematika. ELTE-n van a programtervező informatikus szak, azon belül modellezző szakirány, ami az országban elérhető informatikai képzések közül talán a legersőbb matematikai oktatással rendelkezik, így ezt tudom javasolni. Emellett erősen rá kell feküdni C/C++ minél alaposabb megismerésére.

A másik terület, a játéknak magának a készítése. Ez már általánosabb, de talán szerteágazóbb tudást igényel. Ez az oldal sokkal alkalmazóibb, amiben érdemes elsajátítani valamelyik célengine-t, és abban gyakorolni. Erre irányuló képzéseket nem ismerek az országban, de programozni (és az azzal járó dolgokat) muszáj megtanulni egyetemi szinten.

Egyetemet tekintve a Budapesten / Szegeden elérhető intézmények közül egyikkel sem tudsz melléfogni. A szükséges pluszt úgyis neked kell beletenni. És ami még fontos: a nyelv, ugyanis itthon sajnos nem nagyon fogsz tudni ezzel foglalkozni.

2020. júl. 24. 18:39
 2/3 anonim ***** válasza:

Az a helyzet, hogy un. töltelék tárgyak mindenhol vannak és lesznek is. Ennek okát nem fejtem ki, de hidd el, hogy az zömében úgy van jól, ahogy.

A játékfejlesztés mint önálló szak, ma még nem létezik, meglehet, soha nem is fog. Ha jól tudom, debreceni egyetemen van vmi ilyesféle próbálkozás, de! Azt nem árt tudnod, hogy a játékok fejlesztéséhez is ugyanaz az alap készség kell, mint bármilyen más szoftverhez. Ezt a készséget meg jószerivel mindenhol megkapod. Ami plusz tudás kell, azt magadnak kell megszerezned, bár alapszinten bele fogsz kóstolni a játékprogram fejlesztésbe már az egyetemen vagy főiskolán is.

Nem utolsó sorban, még az érdeklődésed is változhat az idők során.

2020. júl. 24. 19:27
 3/3 anonim ***** válasza:

[link]

Menj a BME-re.

2020. júl. 24. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!