Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Kérhetnék egy kis segítséget?

Kérhetnék egy kis segítséget?

Figyelt kérdés

Sorsolj ki a [-100;100] intervallumból egy olyan számot, ami nem negatív!

Ezt a feladatot kaptam az informatikatanáromtól és vannak ötleteim de egyik se jó sajnos .Esetleg valaki tudna segíteni?

2020. júl. 20. 17:34
 1/4 anonim ***** válasza:
50%

Milyen nyelven? Már ne haragudj, de ez annyira alapfeladat, hogy szerintem már programozói óvodában tanítják.

label megegyszer;

a:=random(200)-100; (ettől lesz az intervallum -100 és 100 között)

if a<0 then megegyszer

Így az a-ban 0 vagy pozitív szám lesz (nem negatív)

2020. júl. 20. 17:39
 2/4 anonim ***** válasza:
Ez egy elég hülye feladat, hacsak nem direk beugratós, és arra a megoldásra akar rávezetni, hogy a [0,100] intervallumból sorsolj. :)
2020. júl. 20. 18:11
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem becsapós. Hanem az a lényege, hogy megtudja csinálni, hogy minusz és pozitív között is intervallumból sorsolhasson, de belevesz egy kis eldöntést, hogy a minusz esetében mindig újra sorsoljon. Jó ez gyakorlásnak. Gondolom még nem régen kezdett foglalkozni a programozással. Sokkal jobb így haladni, mint a Webprogramozásba a gyerek aki a pizzaformot csinálja. :D
2020. júl. 20. 18:16
 4/4 anonim ***** válasza:

Kezdj neki úgy, hogy:

Elsőnek csináld meg, hogy soroljon ki. Azt írasd ki, ha még negatív azt is irasd ki. Ha ezzel meg vagy, utána húzz rá egy eldöntés tételét és kész is vagy.

2020. júl. 20. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!