Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » JAVA-ban kérhetnék segítséget?

JAVA-ban kérhetnék segítséget?

Figyelt kérdés

Beadandót kell írnom, sajnos 1-2 dologról egyáltalán nem esett szó, viszont ezek kellenek a beadandóhoz. A csomagokkal van gondom. Valamennyire értem, mármint ahogy utánanéztem, hogy ezzel egy hierarchiát tudunk kialakítani az osztályok között. A kérdésem ezek használatáról szólna.

4 osztályt kell megvalósítani, legyenek ezek A,B,C,D. Ezek közül A és B ugyanazon cs1 csomagban vannak, C és D egy-egy külön cs2 és cs3 csomagban. A main metódus a D osztályban van, ahol majd egy szimulációt kell megvalósítani.

Igazából az lenne a problémám, hogy naivan hozzááltam, megírtam az A osztályt a cs1 csomagban. Majd folytattam volna a C osztállyal, de hibát kapok. (A tanár ebben sorrendben kéri a megvalósításukat)

package cs2;

import cs1.A;

public class C{

...

}

Ezekután fordítani próbálom (parancssorosan kell, IDE-t nem használhatunk):

javac C.java

C.java:2: error: package cs1 does not exist

import cs1.A;

^

Természetesen értelmes neve van minden osztálynak és package-nek, csak lecseréltem őket a kérdéshez.

Valaki tudna ebben segíteni?

Csak szeptember őta tanulok java-t, ezért van ennyi problémám vele.

import cs

2016. okt. 11. 20:33
 1/3 A kérdező kommentje:

Az A osztály:

package cs1;

public class A{

...

}

Ugyan abban a könyvtárban vannak, ez okozhat problémát esetleg?

2016. okt. 11. 20:35
 2/3 anonim ***** válasza:
Együtt kell fordítani a két fájlt.
2016. okt. 11. 20:37
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, így már minden működik!
2016. okt. 11. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!