Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Arduino hoz kérhetnék egy kis...

Arduino hoz kérhetnék egy kis segítséget?

Figyelt kérdés
Ugyan nem pont a programozás részével kapcsolatban van kérdésem, hanem az összeállítással. Egy távirányítású autót szeretnék csinálni. Amit fogok venni, az egy arduino, egy TB6612FNG motorvezérlő, és egy kis szervo motor a kormányzáshoz. Kábelek ellenállások, breadboard, bluetooth modul már vannak. Ezekkel ez megvalósítható gond nélkül?

2016. máj. 19. 20:52
 1/7 anonim ***** válasza:

A szervo motort mivel tervezed iranyitani? Minden motort illik vezerlovel, hogy a tularam ne olje meg az Arduinot.

Ezen kivul jonak tunik - a motorvezerlohoz van Arduino lib, a Bluetooth-modult is gondolom kiprobaltad mar.

Arra figyelj, hogy megfelelo Arduino modellt valassz.

Ez a sok kulso lib sok memoriat fog enni, ugyhogy valamelyik nagyobb kapacitasu modellre lesz szukseged.

Illetve a portokat szamold at, legyen eleg digitalis ki-bemenet.

2016. máj. 19. 21:36
 2/7 anonim ***** válasza:

Kelleni fog még egy/több villanymotor a hajtáshoz, meg valami akksi. Meg szoftver. Meg egy vezérlő eszköz.

Az alkatrészek kompatibilitására ügyelj!

"gond nélkül"

Ne légy naiv, gond nélkül semmi sem megy! :)

G.

2016. máj. 19. 21:36
 3/7 A kérdező kommentje:
Arduino uno hoz akarom venni a TB6612FNG motorvezérlőt. Ez kettő darab motort tud vezérelni. Én egy sima DC motort és egy db servot akarok üzemeltetni. Ezt így megtudja csinálni? Aksi természetesen van. Más egyéb még kellhet? A program inkább a netről lesz letöltve. Van egész hasznos leírás ahol bluetoothal hogyan köti össze és valósítja meg a meghajtást.
2016. máj. 19. 23:50
 4/7 anonim ***** válasza:

Akkor nem ertem.

Ez mar egy mas altal dokumentalt, megvalositott DIY projekt? Ha masnak mukodott, akkor neked is fog.

Ha nem, akkor milyen programot toltesz le?

Illetve az 1 motorvezerlo - 2 kulonbozo feszultsegu, funkcioju, vezerlesu motor parositas nem igazan tetszik.

2016. máj. 20. 00:02
 5/7 anonim ***** válasza:

A bluetooth kapcsolatot old meg elsőnek, a kivezérlést egyenlőre ledekkel is vizsgálhatod.

Utána vagy veszel egy motorvezérlőt majd át mappolsz vagy írsz egy saját motorvezérlő programot pic-re. Én utóbbit szoktam, mert több motort is vezérelhetek 1 pic-el.

Össze rakod és kb ennyi. Nem igazán értem a problémádat mert ez nem egy nehéz projekt.

2016. máj. 21. 11:54
 6/7 A kérdező kommentje:

Igen csak ez nekem kezdő projekt. Aztán azért kezdőként is kicsit nagy. Ezért értetlenkedek. Egyébként egyetlen motort fog hajtani a motorvezérlő, mert olyan a távirányítós autó. A szervo motort ahogy láttam vezérlő nélkül is lehet hajtani, csak a PWM lábat kell a arduinora kötni.

Igen valaki által már megvalósított projektek próbálok némi módosítással összerakni. Kezdésnek azért ez is húzós lesz.

2016. máj. 21. 23:08
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem értelek

Ha.már valaki meg csinálta akkor mennie kell.

Szedd darabokta a dolgot. Elsőnek menjen a Bluetooth kapcsolat. Próbálj meg vele ledekez villogtatni. Ha ez meg van menet a szervó vezérlés. Védelmet ugye nem hagyjuk ki!

A motor hajtómozorhoz én H-hidat használnék itt így jóval erősebb árammal is mehet az autó. Nekem nincs otthon arduinohoz bluetooth modulom de nem lehet.nehéz. A projektet el,küldöd?

Am a kerék miért ne legyen mozgatható fokonként?

2016. máj. 29. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!