Arduino hoz kérhetnék egy kis segítséget?
A szervo motort mivel tervezed iranyitani? Minden motort illik vezerlovel, hogy a tularam ne olje meg az Arduinot.
Ezen kivul jonak tunik - a motorvezerlohoz van Arduino lib, a Bluetooth-modult is gondolom kiprobaltad mar.
Arra figyelj, hogy megfelelo Arduino modellt valassz.
Ez a sok kulso lib sok memoriat fog enni, ugyhogy valamelyik nagyobb kapacitasu modellre lesz szukseged.
Illetve a portokat szamold at, legyen eleg digitalis ki-bemenet.
Kelleni fog még egy/több villanymotor a hajtáshoz, meg valami akksi. Meg szoftver. Meg egy vezérlő eszköz.
Az alkatrészek kompatibilitására ügyelj!
"gond nélkül"
Ne légy naiv, gond nélkül semmi sem megy! :)
G.
Akkor nem ertem.
Ez mar egy mas altal dokumentalt, megvalositott DIY projekt? Ha masnak mukodott, akkor neked is fog.
Ha nem, akkor milyen programot toltesz le?
Illetve az 1 motorvezerlo - 2 kulonbozo feszultsegu, funkcioju, vezerlesu motor parositas nem igazan tetszik.
A bluetooth kapcsolatot old meg elsőnek, a kivezérlést egyenlőre ledekkel is vizsgálhatod.
Utána vagy veszel egy motorvezérlőt majd át mappolsz vagy írsz egy saját motorvezérlő programot pic-re. Én utóbbit szoktam, mert több motort is vezérelhetek 1 pic-el.
Össze rakod és kb ennyi. Nem igazán értem a problémádat mert ez nem egy nehéz projekt.
Igen csak ez nekem kezdő projekt. Aztán azért kezdőként is kicsit nagy. Ezért értetlenkedek. Egyébként egyetlen motort fog hajtani a motorvezérlő, mert olyan a távirányítós autó. A szervo motort ahogy láttam vezérlő nélkül is lehet hajtani, csak a PWM lábat kell a arduinora kötni.
Igen valaki által már megvalósított projektek próbálok némi módosítással összerakni. Kezdésnek azért ez is húzós lesz.
Nem értelek
Ha.már valaki meg csinálta akkor mennie kell.
Szedd darabokta a dolgot. Elsőnek menjen a Bluetooth kapcsolat. Próbálj meg vele ledekez villogtatni. Ha ez meg van menet a szervó vezérlés. Védelmet ugye nem hagyjuk ki!
A motor hajtómozorhoz én H-hidat használnék itt így jóval erősebb árammal is mehet az autó. Nekem nincs otthon arduinohoz bluetooth modulom de nem lehet.nehéz. A projektet el,küldöd?
Am a kerék miért ne legyen mozgatható fokonként?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!