Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Vállalkozóként vagy alkalmazot...

Vállalkozóként vagy alkalmazottként lehet többet keresni mint programozó?

Figyelt kérdés

Illetve az is érdekelne, hogy melyik igaz külföldre és melyik igaz itt Magyarországon.

Mert ha jól hallottam Magyarországon ha egy komplexebb webáruház rendszerért elkérnek 20 ezer ft-ot azt már sokalja a magyar ember míg külföldön rendesen megfizetik az ilyet.

2020. júl. 20. 08:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%
9: nem kockázat. És tudod miért nem? Mert fejlődsz és tanulsz vele. Ráadásul referencia munkának is tökéletes.
2020. júl. 20. 11:44
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem kockázat, van egy jól fizető munkahelyem, ahol a cég támogatja a tanulásomat is. Ha tanulni akarok, akkor a cégnél kérek tréninget.

Amúgy meg a tanulás is befektetés ;-)

2020. júl. 20. 11:56
 13/15 anonim ***** válasza:
11%
Persze. A tanulás is befektetés, viszont a tanulásba nincs kockázat csak haszon, még akkor is, ha soha nem használod és csak magadnak tanultad, mert érdekelt. :). Például én összedobtam magamnak egy EKG elemző szoftvert és összeraktam mikrovezérlőből egy otthoni EKG-t 4 elektrodával [Einthoven féle]. Elkértem unokatestvéremtől az orvosi jegyzeteit, könyveit, videós tananyagokat néztem EKG-ról és elemzésről és ezek tudása birtokában összedobtam. :) Haszon nincs belőle, de sokat tanultam. Ha esetleg egyszer mondjuk üzemorvoshoz kell menni és EKG-t néznek akkor rápillantva én is megmondom már, hogy jó-e. ;). Szóval befektettem, haszon nincs a szoftverből és az eszközből, otthon magamnak jó, de kb ennyi. Tanulásra jó volt. :)
2020. júl. 20. 12:05
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

A kérdéshez: szerintem Magyarországon nagyon nehéz szoftverfejlesztéssel foglalkozó vállalkozást sikerre vinni. Ha szélesebb a paletta (pl. okos otthon építés, support) akkor jobbak lehetnek az esélyek. Egyszerű kóderként én mindenképpen az alkalmazotti lét mellett vagyok, nagyon jól meg van fizetve, és minimális a kockázat.

@13:

"viszont a tanulásba nincs kockázat csak haszon"

De van kockázat, mert az idődet nem termelő tevékenységre fordítod ahelyett, hogy pénzt keresnél ebben az időben. Ezért a tanulás az lefordítható egy olyan befektetéssé, amibe azt a pénzt teszed, amit a tanulás alatti időben kerestél volna. És mint minden befektetésnek, ennek is megvan a kockázata: lehet, hogy a megtanult ismereteket nem tudod pénzkeresésre fordítani, tehát elvesztegetted az idődet, amiből anyagi értelemben profitálhattál volna. De, ha ez túl "anyagias" magyarázat neked, akkor is gondolhatsz arra, hogy a végtelen sok megtanulható dolgokból választhatsz jól és rosszul, annak függvényében, hogy mennyire tudod hasznosítani az új tudást, így továbbra is megvan a kockázat, hogy valami olyanra fordítod az idődet, ami utólag haszontalanná válik. Ez kockázat.

"Haszon nincs belőle, de sokat tanultam."

De ha ügyesebben választottad volna meg, hogy mit tanulsz, lehet, hogy a következő munkahelyeden másfélszer annyit tudnál keresni, vagy segítene önálló vállalkozást indítani, ahol sokkal nagyobb bevételt érhetnél el. Ebből a szempontból kockáztattál és vesztettél.

2020. júl. 20. 14:02
 15/15 anonim ***** válasza:
11%

" Semmi... 0Ft ráfordítással kihozható minden. Csak le kell ülnöd ötletelni, tervezni, és kódolni. Ennyi. Nincs kockázat"

Ez nem egészen így van. Vannak szoftverek, amelyekhez nem kell semmi, de vannak, amik elkivánnak eszközöket.

Már ott bukik az elméleted, hogy fejlesztő gép mindenképen kell, valamiből meg is kell élni addig, amíg legalább az első pénzek be nem csordogálnak. Na meg, a szoftver is termék, azt is promózni kell és ez sok pénzbe kerülhet.

Egy valamire való szoft lefejlesztése elkiván egy embertől legalább négy hónapot. Tervezés, fejlesztés, teszt és dokumentáció, plusz a promó. Ez alaphangon 400 rugó megélhetés szinten, a gép egy százas és ha kell olyasmi is, mint szkóp, logikai analizátor, tervező szoftver, oprendszer, adatbázis, stb, az mind-mind plusz költség.

2020. júl. 20. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!