Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Javascriptben hogy lehet...

Javascriptben hogy lehet megadni hogy egy program hányszor fusson le?

Figyelt kérdés
Egy olyan kezdetleges számológépet szeretnék csinálni ami megkérdezi prompt-al hogy hány számot adjon össze, és ha pl. 3-at írsz akkor 3 prompt jön még be utána mindegyikbe írsz egy számot és alertben kiírja az összeget. De nem tudom hogy írjam le hogy annyiszor kérjen még számot ahányat írtál elsőnek. Köszi.
2020. júl. 14. 19:05
 1/5 anonim ***** válasza:
86%
Nézz utána a ciklusoknak.
2020. júl. 14. 19:11
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

let runTimes = parseInt(prompt("Mester, hány számot adjak össze?"));

let sum = 0;

for(let i = 1; i <= runTimes; i++){

sum += parseInt(prompt("Add meg a(z) "+i+" számot.") );

}

alert(sum);

2020. júl. 14. 20:02
 3/5 A kérdező kommentje:

Mester :DDDD

köszi de biztos lehet egyszerűbben mert ezeket nem értem. Kódkurzus nevű youtube csatornán néztem pár videót sorrendben és azok után "kaptam" ezt a feladatot szóval elméletileg valahogy a "while" vagy "if" felhasználásával kell megoldanom.

2020. júl. 14. 21:40
 4/5 tabaki ***** válasza:

Nem ismerem a JavaScriptet, de while-lal valami ilyesmi lehet:

let runTimes = parseInt(prompt("Mester, hány számot adjak össze?"));

let sum = 0;

let i = 0;

while(i < RunTimes){

sum += parseInt(prompt("Add meg a(z) "+i+" számot.") );

i++;

}

2020. júl. 14. 22:12
 5/5 anonim ***** válasza:

Hát, whileal úgy ahogy Tabaki írta, ha még IF-eket akarsz beletenni akkor vizsgáld meg, hogy valóban számot írt-e be az emberke.

Némi googlézást fog igényelni részedről, mivel nincs beépített isNumeric / isNumber függvény JS-ben, de a kulcsszót most meg is kaptad mire keresgélj.

2020. júl. 15. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!