Hogyan tudom szépen megformázni? (JAVA)
Figyelt kérdés
végeredményként ezt kellene kapnom: .... 4 * 3 * 2 * 1 = 24. (szóval ezt kell, hogy kiírja a végén)
Ezt írtam hozzá:
for( int i = szam; i >= 1; i --){
Out.print(i + "*");
eredmeny = eredmeny * i;
}
Out.print(".");
Az lenne a kérdésem, hogyan tudom megírni úgy a programot, hogy a * jelet a legutolsó szám után már ne írja ki? Most ezt az eredményt kapom: ist ... 4*3*2*1* = 24. Szóval az utolsó * már nem kellene :)
Előre is köszönöm a segítséget!
2020. júl. 7. 14:31
2/3 anonim válasza:
Vagy a cikluson kívül írod ki az *1-et (meg az eredményt. Az hol van kiírva?) Vagy pedig a cikluson belül kiszűröd hogy az utolsó iterációnál ne rakja ki:
for( int i = szam; i >= 1; i --){
Out.print(i);
if (i > 1) {
Out.print("*");
}
eredmeny = eredmeny * i;
}
3/3 anonim válasza:
kiiratod az elso elemet, a tobbit meg hozzatoldod "*x" ciklusban. Vagy ha javaban String.join elements parametere megeszi a szamokat is, akkor hasznalod azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!