Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Egyszer írható DVD-R lemezt...

Egyszer írható DVD-R lemezt Windows Intéző hogy képes megformázni? (bővebben lent) +

Figyelt kérdés

Itt olvastam és nem akartam elhinni, egyik kérdés kapcsán egy válaszoló írta, hogy "Windows 7 óta a Windows Intéző tud DVD lemezre másolni, mint bármilyen más lemezre" (nem pont így írta, kérdést most nem találtam és fejből írom. Lezárt DVD-R lemez volt, egyszer írható, minden lemezt mindig lezárok. Simán formázta az Intéző, törölve a rajta lévő tartalmat és másolhattam rá bármit. Hogyan lehetséges ez?

Nem úgy írtam meg, hogy "sávot egy menetben és folytatható legyen a lemez".

Több mint 20 éve úgy tudtam: csak egyetlenegyszer írható a lemez, hanem "RW"-s.

CD lemezzel is próbáltam e műveletet, azzal nem sikerült, közölte: írásvédett.

2020. márc. 11. 19:53
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak behúztad a mappába a fájlokat, tényleges írási művelet nélkül? Ott bár a "lemezen" látod a fájlokat, de az csak egy félbehagyott munkamenet és virtuálisan látod a lemez tartalmát, mint egy írási projektet. Te is írod: "másolhattam rá bármit" - ez nem lemezírási művelet.

Egy szoftver nem fogja neked újraírni az egyszer írható és lezárt lemezt, azon fizikailag ott van beégetve az anyag. Már csak a technológia sem engedi, hiszen olyan anyagból van a lemez felülete, amitől nem lesz újraírható.

2020. márc. 11. 19:57
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ja..., valaki írogatta ezt emlékszem. Csodálkoznék, ha sikerülne. DVD RAM-malkeveri talán.
2020. márc. 11. 20:32
 3/7 anonim ***** válasza:
37%

Arra viszont nem emlekszel, de akkor ÜRES lemezről volt szó.

[link]

[link]

A márt megírt lemeznél a csuda tudja mi történik.

Pl a win10 telepítőlemezek UDF filerendszerűek, de sok lemez meg ISO9660, lehet hogy az előbbit átírja, de az utóbbit biztos nem.

2020. márc. 11. 21:02
 4/7 anonim ***** válasza:

Látszólag törölte.

De a szabad hely annyival kevesebb, amennyi eredetileg volt rajta.

(Már ha nem néztél el valamit, és nem újraírható lemez volt.)

Egyébként nem "pluszos" lemez volt?

2020. márc. 11. 22:02
 5/7 A kérdező kommentje:
Azt a lemezt nem találom, amit sikerült törölni (formázni, szabályosan mint bármit, fájlrendszerrel), viszont kipróbáltam most egy másik DVD-n és nem működik, közölte hogy "írásvédett" szóval akkor nem tudom mi történhetett. Minden lemezt évek óta CD Burner XP programmal írok, "lemez lezárása" be van pipálva.
2020. márc. 12. 09:42
 6/7 anonim ***** válasza:

"Azt a lemezt nem találom, amit sikerült törölni"

Hát persze hogy nem találod. Törölted. Csakhogy nem dvd íróval hanem az iratmegsemmisítővel (darálóval).. ;)

2020. márc. 12. 11:11
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem, sima formattálás volt. :-)
2020. márc. 12. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!