A Windows 10 egy malware?
2
A legrosszabb az, hogy vannak periódusok amikor az összes etőforrást lefoglalja öncélúan, és fontos munkádat nem tudod befelyezni (akár munkahelyi gépen is előfordul).
Nem tudom megérteni egy frissítéshez vagy bármilyen alap operációs rendszer folyamathoz miért kell akkora erőforrás neki, akár egy utolsó generációs játéknak max grafikán.
Az felmerült bennem, hogy mi van ha ezek beépítettek egy bitcoin bányász funkciót is amiről nem tudunk.
"Az felmerült bennem, hogy mi van ha ezek beépítettek egy bitcoin bányász funkciót is amiről nem tudunk."
A paranoia már pszichiáter asztala, nem a Számítástechnikáé.
7
Csak parancssorokkal lehet leállítani a különféle funkciókat ergo meg kell programozni. Mivel nem vagyok programozó így sajnos nem tudom a Windows 10-et úgy beállítani, ahogy én szeretném. De hát az én és még az emberiség 99% anyja pi..a amiért nem tudunk programozni.
Magunkra vessünk, ne a Microsoftra....
Például van ez az app aminek Yourphone a neve és arra való, hogy a telefonodat össze tudod kapcsolni a Windowssal, és emiatt persze folyamatosan futni akar a program.
Nekem nincs rá szükségem ezért megpróbáltam leállítani. Találtam neten egy parancssort amelyet a PowerShellbe kell beírni...valahogy így néz ki:
Get-AppxPackage Microsoft.YourPhone -AllUsers | Remove-AppxPackage
Nos erre magamtól nyilván nem jöttem volna rá sosem. Talán ha előtte tanultam volna programozást 4-5 évet, akkor igen.
Viszont a bökkenő ott van, hogy miután beraktam ezt a paracssort Powershellbe és entert nyomtam kidobott egy hibaüzenetet: Access denied...és még vagy sor amit még kedvem sincs elolvasni, mert nem SZABADNA ilyen bonyolult legyen egy app leállítása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!