Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogy töröljem le ezt a vírust?

Hogy töröljem le ezt a vírust?

Figyelt kérdés

Tegnap észrevettem hogy a gépem nagyon lassú,

megnéztem feladatkezelőben hogy mi miatt lehet ez,

és azt vettem észre hogy amikor megnyitom a feladatkezelőt akkor 99%-on van a proci, egy Notepad.exe folyamat miatt, ami nagyon gyorsan eltűnik.

Gondoltam hogy ez 1 vírus, lefutattam a Malwarebytes-ot, Avastot, és a Windows Defendert is rajta, 1-ik se érzékelt semmit.

Nagyon nehezen, gyorsan jobb klikkeltem a feladatkezelőben és rámentem hogy Open File Location,

a Windows mappában volt maga a Notepad.exe (a valódi úgy tudom System32-ben van)

nagy nehezen töröltem (nem engedte alapból magát, 1-2 dolgon állítgatnom kellett)

egész este jó volt minden, most nappal viszont ugyan az ugyan ott újra megjelent, és újra eszi a procit, eltűnik stb.

Mit bírnék ez ellen tenni?

2018. jan. 7. 14:05
 1/8 anonim válasza:
47%
Rendszer újratelepítése!Az megold mindent.Külön szoktak levágni a tárhelyből a rendszernek és programoknak.Formázás előtt érdemes lementeni a videót,képet,és zenét.Az nem lehet vírusos.
2018. jan. 7. 14:22
 2/8 anonim ***** válasza:
60%

Vannak olyan víruskeresők, amelyek a rendszertől függetlenül futtathatóak (a rendszer indulása előtt indíthatóak el CD-ről/USB-meghajtóról), így eredményességüket nem befolyásolja az esetlegesen fertőzött rendszer:

* [link]

Vagy egy másik megoldás, hogy a kártevőkeresőt:

* [link]

* [link]

* [link]

* [link] adwcleaner/

csökkentett módban futtatod le

* [link]

- így a kártevő kevésbé fejtheti ki hatását.

2018. jan. 7. 14:36
 3/8 A kérdező kommentje:

Megcsináltam a csökkentett módot Malwarebytes-al, viszont

elvileg talált 54 károkozót, de abból csak 53-mat rakott karanténba, és ha rámegyek hogy "view report", akkor ott azt írja hogy csak 53-mat talált, és 53-mat rakott karanténba, akkor ez most mitől van?

2018. jan. 7. 15:10
 4/8 A kérdező kommentje:

Itt 1 kép is: [link]

Bal oldalt van amit a karantéba helyezés után írt ki, jobb oldalt pedig ami a view report-ban található

2018. jan. 7. 15:13
 5/8 anonim ***** válasza:

#1-esnek.

Zene nem lehet vírusos?

Deehogynem...

2018. jan. 7. 15:21
 6/8 anonim ***** válasza:
Jobb lett a helyzet már?
2018. jan. 7. 16:23
 7/8 anonim ***** válasza:

Esetleg a regedit-ben megkeresheted és nézd meg az msconfig-ot ott nincs autómatikus inditásra állítva a notepad.exe ha még nem törölte le a virusirtó.

Érdemes a fájlt mondjuk feltenni leelenőrizni a [link]

oldalon ha megvan még, és ha képet szeretnél feltölteni inkább a [link]

használd.

Illetve fontosabb oldal:

[link]

2018. jan. 7. 16:34
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a tippeket mindenkitől, ahogy nézem most minden oké a géppel :D
2018. jan. 7. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!