Hogy töröljem le ezt a vírust?
Tegnap észrevettem hogy a gépem nagyon lassú,
megnéztem feladatkezelőben hogy mi miatt lehet ez,
és azt vettem észre hogy amikor megnyitom a feladatkezelőt akkor 99%-on van a proci, egy Notepad.exe folyamat miatt, ami nagyon gyorsan eltűnik.
Gondoltam hogy ez 1 vírus, lefutattam a Malwarebytes-ot, Avastot, és a Windows Defendert is rajta, 1-ik se érzékelt semmit.
Nagyon nehezen, gyorsan jobb klikkeltem a feladatkezelőben és rámentem hogy Open File Location,
a Windows mappában volt maga a Notepad.exe (a valódi úgy tudom System32-ben van)
nagy nehezen töröltem (nem engedte alapból magát, 1-2 dolgon állítgatnom kellett)
egész este jó volt minden, most nappal viszont ugyan az ugyan ott újra megjelent, és újra eszi a procit, eltűnik stb.
Mit bírnék ez ellen tenni?
Vannak olyan víruskeresők, amelyek a rendszertől függetlenül futtathatóak (a rendszer indulása előtt indíthatóak el CD-ről/USB-meghajtóról), így eredményességüket nem befolyásolja az esetlegesen fertőzött rendszer:
* [link]
Vagy egy másik megoldás, hogy a kártevőkeresőt:
* [link]
* [link]
* [link]
* [link] adwcleaner/
csökkentett módban futtatod le
* [link]
- így a kártevő kevésbé fejtheti ki hatását.
Megcsináltam a csökkentett módot Malwarebytes-al, viszont
elvileg talált 54 károkozót, de abból csak 53-mat rakott karanténba, és ha rámegyek hogy "view report", akkor ott azt írja hogy csak 53-mat talált, és 53-mat rakott karanténba, akkor ez most mitől van?
Itt 1 kép is: [link]
Bal oldalt van amit a karantéba helyezés után írt ki, jobb oldalt pedig ami a view report-ban található
#1-esnek.
Zene nem lehet vírusos?
Deehogynem...
Esetleg a regedit-ben megkeresheted és nézd meg az msconfig-ot ott nincs autómatikus inditásra állítva a notepad.exe ha még nem törölte le a virusirtó.
Érdemes a fájlt mondjuk feltenni leelenőrizni a [link]
oldalon ha megvan még, és ha képet szeretnél feltölteni inkább a [link]
használd.
Illetve fontosabb oldal:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!