Hogyan tanuljak meg programozni otthon?
Végeztem a vizsgaidőszakkal, és már úgy érzem eltelt annyi idő, hogy valami új dolog tanulásába kezdjek.
Régóta érdekel, gondolkodtam is azon, hogy ezen az irányon induljak el, de végül mást választottam.
Melyik program nyelvvel kellene kezdenem? Könyvek, weboldalak, youtube csatornák ajánlásának nagyon örülnék. (angolul is jöhet) Ha van valami tanácsotok, azt is szívesen fogadom.
Elsőre nem fogja, nagyon sokat kell gyakorolni, hogy megértse mi miért. Nem is az elméleti réssze szoktak gondok lenni, az igazából 2 mondat és mindenki érti, hanem azzal, hogy használd, mikor használd, hogyan használd. Ha van egy rossz mutatód elszáll a program, főleg akkor ha már szállakkal is dolgozol, az a legnagyobb hiba. Amúgy a C++ mellé még ajánlom, hogy Assembly-t is tanuljon az ember, meg azt hogyan kell binárisan összeadni, kivonni, szorozni vagy bitmozgatást csinálni, a regiszterekkel megismerkedni, a CPU néhány utasításával..stb. Azért is, hogy csinálsz egy programot - lehet valami tök egyszerű is az elején például két szám összeadása - aztán beállítod, hogy asm file-t is megjelenítse debuggolásnál és láthatod, hogy debug módban, hogy néz ki asm-be a programod, végig tudsz rajta menni..stb. Sokszor így kell hibát keresni. Érdekesség: Ugyanazt a kódot debuggolt release módba is, teljesen más lesz, az optimalizálás miatt. ;). Illetve azok is érdekes dolgok, hogyha beállítod, hogy az object file-t is mutassa és a linkereket is (Főleg, mikor a header fájlokról tanulsz) - rengeteget lehet tanulni belőle, hogyha látod, főleg hibakezelést. Ezek mind mind kimaradnak a Pythonba tényleg.
Jó a Python, mint tanuló nyelv, de az arra, jó hogy megismerkedj az elágazásokkal, ciklusokkal, alapvető algoritmusokkal, fájlkezeléssel ... stb. Aztán, ha így is úgy is Pythonba maradnál, mert mondjuk tanuló algoritmusok felé vennéd az irányt, amit jelenleg ebbe a legjobb, akkor is érdemes átmenni a C/C++ nyelvre, már csak azért is, hogy megtud valójában mi történik a " háttérben ".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!