Hogyan kell kiválasztani egy projekthez a megfelelő technológiákat?
Tegyük fel, hogy van két projekt amivel megbíznak.
Az egyik egy egyszerűbb kis portfólió oldal a másik viszont egy nagyobb, komplexebb webáruház rendszer.
Hogyan lehet eldönteni azt, hogy ezekhez a projektekhez melyik technológiák lennének a legalkalmasabbak.
Dizájnhoz bootstrap?, foundation?, materialize? spa vagy mpa? ha spa akkor React.js?, Vue.js?, Ember.js?, Angular.js? backenden monolitikus vagy microservice? ha monolitikus akkor laravel?, django?, symfony? stb...
Ezek a kérdések mindig felmerülnek bennem és nem tudok ésszerűen választani.
Végül úgy szoktam választani, hogy megnézem githubon, hogy melyiknek van a legtöbb csillagja (tudom elég baromságnak hangzik) és végül azt használom, ezen a módszeren szeretnék változtatni.
Szeretném úgy kiválasztani a technológiákat, hogy megtudjam mondani ha megkérdezik, hogy miért választottam pont ehhez a React.js-t és nem pedig a Vue.js vagy az Angular-t.
De jelenleg erre a kérdésre csak úgy tudok válaszolni, mert több csillagja volt githubon.
A Google, MSN, Vevo miért használ Angular-t a Sony, Reddit, Pinterest miért használ Backbone-t a Netflix, Yahoo, LinkedIn miért használ Ember.js-t?
Gondolom ezek a nagyvállalatok sem úgy választottak, hogy népszerűség szerint vagy csak a hasukra csaptak hanem volt valami rálátásuk arra, hogy melyiknek milyen előnye lenne ezekben a projektekben amit én nem látok mert pl egy React.js meg Vue.js nálam teljesen összefolyik és nem tudom megmondani, hogy melyik feladathoz melyik lenne alkalmasabb.
Alapból azt válaszd, amelyikhez a legjobban értesz. Ha vannak speciális igények, amiket könnyebb megvalósítani más library-kkal, akkor lehet variálni...
Ha kész tartalomkezelő rendszerre fejlesztesz, akkor is azt mondom, hogy első körben, amelyikhez a legjobban értesz, aztán ha a megrendelőnek az nem tetszik valami miatt, akkor meg lehet fontolni az alternatívákat.
"Gondolom ezek a nagyvállalatok sem úgy választottak, hogy népszerűség szerint vagy csak a hasukra csaptak "
Persze, hogy nem. Adott egy feladat, vagy egy komplett feladatkör. Ehhez léteznek eszközök. Azokat számba vesziki, architektek kielemzik és a legalkalmasabbakat kiválasztják.
Ahogy egy ipari munkás is ki tudja választani a megfelelő, mondjuk marófejet, faanyagot, ha azt a végeredményt szeretné kapni, amit a megrendelő kér, vagy elvár tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!