Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C# nyelven mit jelenthez ez?

C# nyelven mit jelenthez ez?

Figyelt kérdés
"Az indexnek (nulla alapú) nagyobbnak vagy egyenlőnek kell lennie az argumentumlista méreténél.'"

2020. júl. 2. 13:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%
2020. júl. 2. 13:22
 2/11 anonim ***** válasza:
91%

Hogy az indexnek nagyobbnak vagy egyenlőnek kell lennie az argumentumlista méreténél.

Ha 3 argumentum van pl. akkor az indexnek minimum 3-nak kell lennie.

Mi nem érthető ezen?

2020. júl. 2. 13:23
 3/11 A kérdező kommentje:
Az argumentum az ugye a tömb elemeinek a száma. Mert ha van egy egydimenziós tömböm, aminek 11 eleme van, akkor egy változóba bekért egész szám van a kiírandó tömb indexének megadva, akkor az indexnek legalább 11-nek kell lennie? Mert ha mondjuk a tömb első elemét kéne kiíratni, akkor miért nem lehet kevesebb a bekért szám 11-nél.
2020. júl. 2. 13:48
 4/11 anonim ***** válasza:
64%
Mondjuk ha valami kontextust is idehánynál, akkor valószínűleg hatékonyabban tudnánk segíteni.
2020. júl. 2. 14:04
 5/11 Alex Fly ***** válasza:
100%

Én ezt úgy értelmezem, hogy számú elemet akkor tudsz elhelyezni egy tömbben, ha annak a mérete legalább akkora, mint ahány elemet tárolni akarsz benne.

Avagy 5 üveg sört nem tudsz eltárolni 3 üvegben, mert túlcsordulás lesz...

2020. júl. 2. 14:33
 6/11 A kérdező kommentje:

int[] a= new int[11];

a[0] = 6;

a[1] = 5;

a[2] = 8;

a[3] = 7;

a[4] = 10;

a[5] = 3;

a[6] = 1;

a[7] = 2;

a[8] = 0;

a[9] = 4;

a[10] = 9;

Console.WriteLine("A 7. tanuló a {0}. tanulónak adott ajándékot.", a[7]);

Console.WriteLine(a[a[7]]);

int s = 7;

a[3] = 10;

a[4] = 7;

Console.WriteLine(a[3]);

Console.WriteLine(a[4]);

string[] nev = new string[11] { "András", "Béla", "Cecília", "Dóra", "Elemér", "Fanni", "Glória", "Hedvig", "Ilona", "József", "Katalin" };

Console.WriteLine("Kérek egy számot 0 és 10 között");

Int32 x = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());

Console.WriteLine("{0} {1}-t ajándékozta meg.", nev[x],

nev[a[x]]);

Console.WriteLine("Kérek egy számot 0 és 10 között.");

Int32 y = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());

Console.WriteLine("{0} megajándékozta{1}-et,aki meg {2}-őt ajándékozta meg",y);

A szóban forgó kódot kimásoltam. Lefuttatáskor a 2. WriteLine parancsban panaszkodik arra, amit írtam. Pedig a második tömb mérete is 11, és annyi eleme is van szerintem. Mi lehet akkor a hiba?

Console.ReadLine();

2020. júl. 2. 17:42
 7/11 anonim ***** válasza:
76%
Nekem ez lefut minden probléma nélkül
2020. júl. 2. 17:52
 8/11 A kérdező kommentje:
Nálam is az az érdekes,hogy az első Console.WriteLine lefut rendben,de a másodiknál dobja ezt a hibaüzenetet. Én sem értem miért.
2020. júl. 2. 23:52
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Console.WriteLine("{0} megajándékozta{1}-et,aki meg {2}-őt ajándékozta meg",y);

Mi ez a sor? Nem hiányzik valami az y után? Mondjuk két másik szám, név, amit ki akarsz iratni?

Így pl. tökéletesn fut:

Console.WriteLine("{0} megajándékozta{1}-et,aki meg {2}-őt ajándékozta meg",y,y,y);

2020. júl. 3. 00:54
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Jelen esetben azt jelenti, hogy a WriteLine függvénynek megadtál 3 argumentumot, de csak 1-nek adtál értéket, de minimum 3-nak kellene.

Argumentum: amit WriteLine függvény bemeneti string paraméterébe írsz: kapcsoszárójelek közé pl: {0} {1}...

Szóval a maradék argumentumokat nem tudja behelyettesíteni értékkel és ezért "anyázik" :)

2020. júl. 3. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!