C# nyelven mit jelenthez ez?
Hogy az indexnek nagyobbnak vagy egyenlőnek kell lennie az argumentumlista méreténél.
Ha 3 argumentum van pl. akkor az indexnek minimum 3-nak kell lennie.
Mi nem érthető ezen?
Én ezt úgy értelmezem, hogy számú elemet akkor tudsz elhelyezni egy tömbben, ha annak a mérete legalább akkora, mint ahány elemet tárolni akarsz benne.
Avagy 5 üveg sört nem tudsz eltárolni 3 üvegben, mert túlcsordulás lesz...
int[] a= new int[11];
a[0] = 6;
a[1] = 5;
a[2] = 8;
a[3] = 7;
a[4] = 10;
a[5] = 3;
a[6] = 1;
a[7] = 2;
a[8] = 0;
a[9] = 4;
a[10] = 9;
Console.WriteLine("A 7. tanuló a {0}. tanulónak adott ajándékot.", a[7]);
Console.WriteLine(a[a[7]]);
int s = 7;
a[3] = 10;
a[4] = 7;
Console.WriteLine(a[3]);
Console.WriteLine(a[4]);
string[] nev = new string[11] { "András", "Béla", "Cecília", "Dóra", "Elemér", "Fanni", "Glória", "Hedvig", "Ilona", "József", "Katalin" };
Console.WriteLine("Kérek egy számot 0 és 10 között");
Int32 x = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());
Console.WriteLine("{0} {1}-t ajándékozta meg.", nev[x],
nev[a[x]]);
Console.WriteLine("Kérek egy számot 0 és 10 között.");
Int32 y = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());
Console.WriteLine("{0} megajándékozta{1}-et,aki meg {2}-őt ajándékozta meg",y);
A szóban forgó kódot kimásoltam. Lefuttatáskor a 2. WriteLine parancsban panaszkodik arra, amit írtam. Pedig a második tömb mérete is 11, és annyi eleme is van szerintem. Mi lehet akkor a hiba?
Console.ReadLine();
Console.WriteLine("{0} megajándékozta{1}-et,aki meg {2}-őt ajándékozta meg",y);
Mi ez a sor? Nem hiányzik valami az y után? Mondjuk két másik szám, név, amit ki akarsz iratni?
Így pl. tökéletesn fut:
Console.WriteLine("{0} megajándékozta{1}-et,aki meg {2}-őt ajándékozta meg",y,y,y);
Jelen esetben azt jelenti, hogy a WriteLine függvénynek megadtál 3 argumentumot, de csak 1-nek adtál értéket, de minimum 3-nak kellene.
Argumentum: amit WriteLine függvény bemeneti string paraméterébe írsz: kapcsoszárójelek közé pl: {0} {1}...
Szóval a maradék argumentumokat nem tudja behelyettesíteni értékkel és ezért "anyázik" :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!