Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen programot használjak...

Milyen programot használjak c++-hoz?

Figyelt kérdés

Jelenleg az egyetem miatt pythonba tanulok programozni, viszont ismerősök szerint nem árt másik nyelvvel megismerkedni. Úgy gondolom a c++ jó választás lehet. Van valamilyen program c++-ra, olyan mint pythonnak a pycharm?

Esetleg tudnátok valamilyen szakirodalmat ajánlani hozza? Lehetőleg magyart ha van, annyira nem jó az angolom maximum a beépített függvények szintaxisát értem.

2020. jún. 22. 20:02
 1/10 anonim ***** válasza:
0%

"maximum a beépített függvények szintaxisát értem."

Ezer szerencse.

2020. jún. 22. 20:06
 2/10 anonim ***** válasza:
13%

A python fordítója is c++-ban írodott, szóval persze, hogy jó választás. :)

Nem kell semmilyen program, hogy c++-ban fejlessz. Fordító kell. Erre pl ott van a gcc bármilyen szerkesztőbe csinálhatod, aztán terminálba fordítod... Amúgy meg Visual Studio-t szoktak Egyetemen használni, mert a Microsoft oktatás célból ingyenesen biztosítja.

2020. jún. 22. 20:10
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
És talán a gcc nem program? Na mindegy... Egyébként kódszerkesztőnek a Notepad++ ajánlott.
2020. jún. 22. 22:19
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
A Brackets is jó szerkesztő.
2020. jún. 22. 22:25
 5/10 anonim ***** válasza:
55%
3: Kötekedni mindig jó vagy a hibákat keresni. Valszeg a kérdező nem a fordító programot kérdezni, hanem amibe szerkeszthet ... Na mindegy..
2020. jún. 22. 22:44
 6/10 anonim ***** válasza:

Mi egyetemem CodeBlocks-ot használunk, nem a legmodernebb, de talán kezdőként jól esett, hogy nem egy nagy monstrummal volt dolgom és nem terelte el a figyelmem a rengeteg funkció, kényelmes volt.

Most, ha C++-al lenne dolgom, akkor Visual Studiohoz nyúlnék.

2020. jún. 22. 22:57
 7/10 anonim ***** válasza:
55%
VSCode esetleg
2020. jún. 22. 23:32
 8/10 anonim ***** válasza:
93%

"olyan mint pythonnak a pycharm"

Azt általában fejlesztői környezetnek mondják (IDE). Sok ilyen van C/C++ nyelvekhez, a CodeBlocks pl. nem egy rossz választás. De az is igaz, hogy nem létszükséglet tanuláshoz egy full IDE, ahogy egyébként Python-hoz is elég egy Notepad.

2020. jún. 23. 05:55
 9/10 anonim ***** válasza:
76%

CodeBlocks

Visual Studio Code

Visual Studio

Notepad2

Notepad++

Egyéni ízlés kérdése, hogy kinek melyik jön be. :)

Ezek közül van, ami "csak" szerkesztő, de pl. a "sima" Visual Studio magát a fordítót is tartalmazza.

2020. jún. 23. 10:16
 10/10 anonim ***** válasza:

Én a Netbeans alkalmazásait nem szeretem, inkáb a VS-t, CodeBlocks-ot, esetleg QT-t ajánlanám.

[link]

2020. jún. 25. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!