Milyen programot használjak c++-hoz?
Jelenleg az egyetem miatt pythonba tanulok programozni, viszont ismerősök szerint nem árt másik nyelvvel megismerkedni. Úgy gondolom a c++ jó választás lehet. Van valamilyen program c++-ra, olyan mint pythonnak a pycharm?
Esetleg tudnátok valamilyen szakirodalmat ajánlani hozza? Lehetőleg magyart ha van, annyira nem jó az angolom maximum a beépített függvények szintaxisát értem.
"maximum a beépített függvények szintaxisát értem."
Ezer szerencse.
A python fordítója is c++-ban írodott, szóval persze, hogy jó választás. :)
Nem kell semmilyen program, hogy c++-ban fejlessz. Fordító kell. Erre pl ott van a gcc bármilyen szerkesztőbe csinálhatod, aztán terminálba fordítod... Amúgy meg Visual Studio-t szoktak Egyetemen használni, mert a Microsoft oktatás célból ingyenesen biztosítja.
Mi egyetemem CodeBlocks-ot használunk, nem a legmodernebb, de talán kezdőként jól esett, hogy nem egy nagy monstrummal volt dolgom és nem terelte el a figyelmem a rengeteg funkció, kényelmes volt.
Most, ha C++-al lenne dolgom, akkor Visual Studiohoz nyúlnék.
"olyan mint pythonnak a pycharm"
Azt általában fejlesztői környezetnek mondják (IDE). Sok ilyen van C/C++ nyelvekhez, a CodeBlocks pl. nem egy rossz választás. De az is igaz, hogy nem létszükséglet tanuláshoz egy full IDE, ahogy egyébként Python-hoz is elég egy Notepad.
CodeBlocks
Visual Studio Code
Visual Studio
Notepad2
Notepad++
Egyéni ízlés kérdése, hogy kinek melyik jön be. :)
Ezek közül van, ami "csak" szerkesztő, de pl. a "sima" Visual Studio magát a fordítót is tartalmazza.
Én a Netbeans alkalmazásait nem szeretem, inkáb a VS-t, CodeBlocks-ot, esetleg QT-t ajánlanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!